Recept: Holandská omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 3 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Nejprve jiška:trocha mouky
  • olej
  • vývar z kostí nebo bujon
  • 6 žloutlů
  • 1 dl vína nebo vývaru
  • sůl
  • citronová šťáva
  • 150 g másla.

Postup receptu

  1. Žloutky dobře oddělíme do bílků, dáme je do kastrůlku nebo menšího hrnečku, přidáme tekutiny, sůl, přísady a přichuti a za stálého šlehání nahříváme ve vodní lázni, až omáčka zhoustne
  2. Nakonec za stálého šlehání pomalu přimícháváme rozpuštěné máslo
  3. Zahříváme jen zvolna, při prudkém varu omáčka snadno srazí

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *