Hořčice dijonská

Pikantní a skvělá francouzská  dijonská hořčice

Hořčice patří mezi nejstarší a nejoblíbenější pochutiny. Dijonská hořčice bývá někdy označována také jako francouzská, protože pochází z oblasti Dijon, která se vyskytuje na území Francie. Hořčice dijonská má výraznou žlutou barvu s pikantní, mírně slanou příchutí.

Z čeho je hořčice dijonská vyrobena ?

Při výrobě se používá rozemleté hnědé nebo černé hořčičné semínko, bílé víno, nefermentovaný grapefruitový mošt a tajná směs koření, která charakterizuje typickou chuť této hořčice.

Srovnání výživových hodnot ve vybraných hořčicích v 10 g (1 čajová lžička)

Druh hořice
Energie Tuk Sacharidy
Plnotučná 41,8 kJ 0,53 g 0,73 g
Krémžská 61,5kJ 0,58 g 1,78 g
Bavorská 95,2 kJ 0,28 g 3,93 g
S medem
133,3 kJ 1,55 g 3,71g
Dijonská
66,9 kJ 1,2 g 0,6 g

Jak lze hořčici dijonskou využít v kuchyni ?

Výborně se hodí k různým sýrům a sýrovým salátům. Hodí se ale i k masům jako základ marinád nebo samostatně.  Nabízí se hlavně použití k pokrmům, jejichž chuť potřebuje zvýraznit, jako jsou steaky, hamburgery a vařené hovězí i jiná chuťově nevýrazná masa. Používá se také do pikantních omáček nebo pomazánek.

Dijonská hořčice

zdroj : www.futura-sciences.com

Sdílejte svým přátelům:

Ohodnoťte také
10:00