Hořčicová omáčka

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 5 dll vývaru ( i z masoxu) 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cibule
  • sůl a pepř
  • 2-3 lžíce hořčice.

Postup receptu

  1. Na rozpuštěném sádle osmahneme cibuli nasekanou na kostičky
  2. Pak přidáme mouku, orestujeme ji a umícháme tmavší jíšku
  3. Za stálého míchání ji zalijeme studeným vývarem
  4. Dobře rozšleháme, osolíme, opepříme a nejméně 15 minut jíšku prováříme
  5. Nakonec přidáme hořčici a necháme přejít varem
  6. Omáčku podáváme k vařenému nebo uzenému masu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.