Tyto recepty na párek v rohlíku nejsou obyčejné pouliční jídlo. Vyzkoušejte naše varianty této pochoutky!

Věděli jste, že i párek v rohlíku může být naprostou delikatesou, když mu dodáte ty správné suroviny?

Máme pro vás 5 naprosto delikátních receptů na hot dogy, které můžete servírovat i jako plnohodnotný oběd či večeři.

A jako bonus pro vás máme recept na přípravu domácí bulky, která je mnohem lepší než ta kupovaná.

Už se vám sbíhají sliny?

Tak pojďme na to!

Americký hot dog

Vyzkoušejte tyto hot dogy inspirované New Yorkem! Výborným párkům s karamelizovanou cibulí, kečupem, hořčicí a trochou kysaného zelí prostě nejde odolat.

Co budete potřebovat

  • 4 velké párky
  • 4 hot dog bulky
  • kysané zelí, k podávání
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velké cibule, rozpůlené a nakrájené na plátky
  • 1⁄4 lžičky mleté ​​skořice
  • velká špetka chilli
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky americké hořčice a navíc k podávání
  • 2 lžičky kečupu a navíc k podávání
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky jablečného nebo bílého vinného octa
  • 1 lžička worcesterské omáčky

Postup

  • Nejprve si připravte cibuli.
  • Na pánvi na mírném plameni rozehřejte olej a cibuli opékejte 10–12 minut, dokud nezezlátne a lehce nezhnědne.
  • Vmíchejte skořici, chilli papričku, med, hořčici, kečup, rajčatový protlak, ocet, worcesterskou omáčku, 2-3 lžíce vody a špetku soli.
  • Vařte 1-2 minuty, dokud cibule nezměkne, a pokud se vám zdá, že je suchá, přidejte trochu vody.
  • Ochutnejte a podle chuti přidejte ještě trochu chilli, hořčice nebo špetku cukru.
  • Udržujte cibuli teplou, pokud ji podáváte ihned, nebo ji nechte vychladnout a schovejte do lenice.
  • Ve vzduchotěsné nádobě vydrží v lednici až pět dní.
  • Před podáváním prohřejte na mírném ohni a podle potřeby přidejte trošku vody.
  • Rozpalte gril a počkejte, až budou uhlíky popelavé, nastavte plynový gril na střední stupeň nebo rozpalte grilovací pánev na střední teplotu.
  • Případně přiveďte k varu hrnec s vodou.
  • Párky grilujte 15 minut na grilu nebo na grilovací pánvi, dokud nezuhelnatí, nebo vařte 8 minut v hrnci s vroucí vodou.
  • Pokud používáte gril, ohřejte bulky na uhlí, chcete-li.
  • Do každé bulky dejte lžící trochu kysaného zelí, poklaďte párkem a lžící nandejte karamelizovanou cibuli.
  • Pokapejte trochou hořčice a kečupu navíc.
Párky v rohlíku s karamelizovanou cibulí, kečupem, hořčicí a trochou kysaného zelí.
www.bbcgoodfood.com

Máme pro vás také ty nejlepší recepty na uzeniny z grilu aneb užijte si skvělou letní grilovačku!

Smažené párky v rohlíku se slaninou, avokádovo-rajčatovou salsou a bramborovými chipsy

Vyzkoušejte hot dog zase na trochu jiný způsob! Smažené párky zabalené ve slanině podávané v bulce spolu s rychlou salsou z avokáda, rajčat, cibule a nakládaných jalapeños spolu s majonézou a bramborovými lupínky se stanou vaší novou oblíbenou pochoutkou.

Co budete potřebovat

  • 8 párků v přírodním střívku
  • 8 proužků tlustě nakrájené slaniny
  • 2 l arašídového oleje
  • 8 bulek na hot dogy, opečených
  • 1 avokádo, nakrájené na kostičky
  • 1 malá bílá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 velké rajče, nakrájené na kostičky
  • 3 až 4 nakládané papričky jalapeño, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce šťávy z 1 limetky
  • sůl
  • 1 šálek majonézy
  • 1 malý sáček bramborových chipsů, drcených
  • 1 šálek nasekaných čerstvých listů koriandru

Postup

  • Každý párek obalte slaninou do spirály a konce slaniny zajistěte párátky.
  • V hluboké fritéze, woku nebo velkém hrnci zahřejte arašídový olej na 175 °C.
  • Přidejte párky a smažte, dokud slanina nebude křupavá, asi 4 minuty.
  • Přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  • Smíchejte avokádo, cibuli, rajčata, jalapeño a limetkovou šťávu ve střední misce.
  • Podle chuti dosolte a jemně promíchejte.
  • Párek se slaninou podávejte v bulce s majonézou, avokádovou směsí, drcenými lupínky a koriandrem.
Párky zabalené ve slanině podávané v bulce spolu s rychlou salsou z avokáda, rajčat, cibule a nakládaných jalapeños spolu s majonézou a bramborovými lupínky. To vše servírované na talíři.
www.seriouseats.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze fritovacích hrnců. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Chilli dog s čedarem

Měkká bulka, párek, mleté hovězí maso s chilli a rozpuštěný čedar…to vše vytváří dokonalou kombinaci, kterou prostě musíte ochutnat!

Co budete potřebovat

  • 500 g libového mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, nasekaná
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce chilli, nebo více, pokud máte rádi pikantní
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička pepře
  • 8 párků
  • 8 bulek na hot dogy
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • nakrájená jarní cibulka k podávání

Postup

  • Přidejte mleté ​​maso do malého hrnce na střední plamen.
  • Nechte vařit, dokud v hrnci neuvidíte trochu tuku, poté přidejte cibuli a česnek.
  • Pokračujte ve vaření, dokud maso nezhnědne a cibule nezměkne, asi 5 minut.
  • Do hrnce přidejte med a chilli a dobře promíchejte.
  • Nechte 2-3 minuty vařit, aby med zkaramelizoval, poté přidejte nakrájená rajčata, sůl a pepř.
  • Párky připravte na grilu či na pánvi na sporáku.
  • Když jsou hotové, vložte do každé bulky párek a navrch dejte ¼ šálku masovo-rajčatové směsi, 2 lžíce strouhaného čedaru a trochu jarní cibulky.
  • Dobrou chuť!
Párky v rohlíku s chilli, mletým masem a čedarem na tácu.
www.theendlessmeal.com

Gurmánský párek v rohlíku ve středomořském stylu

Pokud hledáte trochu zajímavější verzi amerických hot dogů, je pro vás tento recept to pravé. Je inspirován kuchyní, Itálie, Maroka a Středního východu a je strašně dobrý!

Co budete potřebovat

  • 2 italské klobásy
  • 2 bulky na hot dogy
  • 1 lžička soli
  • 1 malý lilek, nakrájený na kostičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 malá šalotka, nakrájená nahrubo
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 malá červená kapie, nakrájená nahrubo
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička kapar
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 6 plátků italského salámu
  • 2 lžíce čerstvé rukoly
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžíce čerstvé petrželky, nasekaná nadrobno

Postup

  • Italské klobásy uvařte podle návodu.
  • Rozkrojte bulky na hot dogy uprostřed a zahřívejte je v troubě na nízkou teplotu, dokud je nebudete připraveni plnit.
  • Na na kostičky nakrájený lilek nasypte sůl a dejte stranou.
  • Ve woku nebo na pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni, dokud se nebude třpytit.
  • Na oleji orestujte šalotku do měkka, přidejte česnek a opékejte do rozvonění.
  • Přidejte červenou kapii a opékejte do měkka, poté přidejte i na kostičky nakrájený lilek a pokračujte v míchání a opékání, dokud lilek nezměkne a cibule nezačne hnědnout.
  • Přidejte rajčatový protlak, kapary, čerstvou bazalku, promíchejte a poté odstavte.
  • Hot-dogové bulky vyjměte z trouby, cukrářským štětcem je potřete extra panenským olivovým olejem, na jednu stranu bulky položte tři plátky italského salámu, na druhou rozložte čerstvou rukolu, lžičkou přidejte polovinu směsi šalotky, česneku, lilku a kapie a navrch naservírujte italské klobásy.
  • Nakonec přidejte malé kopečky hořčice a posypte petrželkou.
  • Ihned podávejte!
Párky v bulkách se zeleninou na talířcích.
www.grantourismotravels.com

Veganský hot dog

Ani vegani se nemusí vzdát svého milovaného párku v rohlíku. Stačí si ho jen připravit tak trochu jinak. Držte se tohoto receptu a hot dogy budou chutnat neuvěřitelně autenticky a šťavnatě!

Co budete potřebovat

Na párky:

  • 400 g extra pevného tofu
  • 1/3 šálku vody
  • 2 lžíce praženého sezamového oleje
  • 2 lžíce bbq omáčky
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce vegetariánského bujónu
  • 1 lžíce žluté hořčice
  • 1 lžíce tekutého kouře
  • 1 lžíce tamari nebo sójové omáčky
  • 2 lžičky jablečného octa
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce papriky
  • 2 lžičky granulované cibule
  • 1 lžička granulovaného česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 3/4 lžičky celerové soli
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 a 1/2 šálku + 2 lžíce pšeničného lepku
  • pár kapek červeného potravinářského barviva (volitelně pro barvu)

Na marinádu:

  • 1 šálek vroucí vody z konvice
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky tamari nebo sójové omáčky
  • 2 lžičky vegetariánského bujonu
  • 1/2 lžičky celerové soli
  • 1/2 lžičky granulované cibule
  • 1/4 lžičky nového koření

Ostatní ingredience:

  • bulky na hot dogy
  • topping dle vaší volby

Postup

  • Sceďte tofu a rukama vymačkejte přebytečnou vlhkost.
  • Nakrájejte ho na kousky a přidejte do kuchyňského robotu se zbytkem ingrediencí na párky KROMĚ LEPKU a zpracujte do hladka jako pyré.
  • Nyní přidejte pšeničný lepek a míchejte, dokud se vše nespojí.
  • Těsto vyklopte na pult, 20-25krát prohněťte a vytvarujte bochník.
  • Nakrájejte bochník na 4 kusy.
  • Každý kus rozdělte na 3-4 části.
  • Odtrhněte 12-16 kusů alobalu o šířce přibližně 15 cm.
  • Každý kousek těsta srolujte do tvaru klobásy zhruba stejné délky jako má bulka na hot dog.
  • Každý ,,párek“ zabalte do alobalu jako bonbon a zatočte konce.
  • Naskládejte párky do napařovací vložky parního hrnce.
  • V případě potřeby mírně zastřihněte zakroucené konce.
  • Naplňte dno hrnce vodou a ujistěte se, že se voda nedotýká vložky napařovače.
  • Přikryjte a vařte 30 minut.
  • Během vaření smíchejte v misce ingredience na marinádu.
  • Když jsou párky hotové a vychladlé, rozbalte je.
  • Párky vložte do velkého sáčku na zip spolu s marinádou.
  • Vytlačte přebytečný vzduch, utěsněte sáček a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
  • Vyjměte párky z marinády.
  • Opečte je na pánvi nebo grilujte s trochou oleje, případně je ohřejte v mikrovlnné troubě.
  • Vychutnejte si takto připravený párek v bulce na hot dog se svými oblíbenými ingrediencemi.
Párky z tofu v bulkách, servírované na talíři s různými toppingy.
www.thecheekychickpea.com

Vyzkoušejte i naše luxusní recepty na bezmasé vegetariánské guláše nejen pro vegetariány!

Závěrečný recept na domácí bulky na hot dogy

Tyto domácí bulky jsou dokonale měkké a naprosto delikátní! Těsto je neuvěřitelně všestranné a můžete ho použít třeba i na hamburgerové housky.

Co budete potřebovat

  • 500 g hladké mouky
  • ½ šálku teplého mléka
  • ¾ šálku teplé vody
  • 2 lžičky sušeného aktivního droždí
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vejce plus jedno navíc
  • 2 lžíce změklého másla
  • olej pro lehké naolejování mísy

Postup

  • V nádobě stolního mixéru smíchejte mouku, droždí, cukr a sůl.
  • V malé misce smíchejte vodu, mléko a 1 vejce.
  • Pomocí lopatkového nástavce ve stolním mixéru nebo metličkou na těsto smíchejte suché ingredience a přidejte směs vody, mléka a vajec.
  • Promíchejte, aby se vše spojilo.
  • Hněťte těsto, aby se vše spojilo.
  • Těsto musí být dostatečně vlhké a lepivé.
  • Hněťte asi 5 minut, dokud nevznikne hladká koule těsta.
  • Přidejte máslo a hněťte dalších 5–10 minut, dokud není těsto lesklé, hladké a lepivé na dotek.
  • Velkou mísu lehce naolejujte a vložte do ní těsto.
  • Ujistěte se, že těsto je lehce naolejované i na povrchu.
  • Mísu přikryjte potravinářskou fólií a uchovejte v lednici přes noc.
  • V den pečení vychladlé těsto vyklopte na lehce pomoučněnou plochu a povrch těsta také lehce poprašte.
  • Těsto rozválejte na obdélník o délce asi 40 cm a šířce cca 10 cm.
  • Těsto nakrájejte na 10 dílů a položte je na plech vyložený pečicím papírem, mezi nimiž je mezera asi 1,5 cm.
  • Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Troubu předehřejte na 180 °C asi 30 minut před pečením.
  • Bulky potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou navrchu zlatavě hnědé a při poklepání nezní dutě, což by mělo trvat asi 15–20 minut.
  • Vyndejte z trouby a nechte bulky vychladnout .
  • Hotovo 🙂
Upečené rohlíky na mřížce.
www.theflavorbender.com

Připravili jsme si pro vás také 5 luxusních receptů na domácí hamburgery, které budou vždy lepší než kupované polotovary! Máme pro vás nejen tradiční variantu z hovězího masa, ale i z kuřecího či vepřového.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X