Houbačka s brambory

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1/2 l vody
  • 1/2 l vývaru ( i z masoxu)
  • 5 brambor
  • 20 dkg hub
  • půl lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky soli
  • špetka muškátového květu (nemusí být)
  • špetka mletého pepře
  • kelímek zakysané smetany. Jíška: 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 2 lžíce hladké mouky.

Postup receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky a dáme je vařit do osolené vody s kmínem
  2. Přidáme k nim na plátky nakrájené houby, špetku květu a vaříme, až jsou brambory zcela měkké
  3. Mezitím připravíme zlatavou jíšku ze sádla a hladké mouky
  4. Měkké brambory v polévce rozmačkáme šťouchadlem nebo vidličkou, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a zahustíme připravenou jíškou, kterou 10-15 minut provaříme
  5. Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, a odstavíme
  6. Dochutíme solí, mletým pepřem a octem
  7. Poznámka: pokud dáme o něco víc brambor a přidáme i cibuli, tak můžeme jíšku vynechat

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.