Houbová omáčka jako svíčková

Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 50 dkg hub
  • 10 dkg slaniny
  • 10 dkg kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • nové koření
  • bobkový list
  • pepř
  • jalovec (nemusí být)
  • 2 dl mléka
  • 2 dl šlehačky
  • rostlinný olej.

Postup receptu

  1. Cibuli spolu se strouhanou zeleninou a slaninou podusíme na tuku
  2. Zaprášíme moukou a podlijeme mlékem
  3. Omáčku rozmixujeme a uvaříme v ní kousky hřibovitých hub
  4. Podle chuti přidáme šlehačku, ochutíme a je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji hladkou moukou
  5. Mírně okyselíme
  6. Podáváme s houskovým knedlíkem

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.