Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 2 hrsti sušených hub ( nejlépe hříbků )
- 1 smetana ke šlehání
- 1 menší cibule
- sůl
- kmín
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 l houbového vývaru z kostky
Postup receptu
- Houby namočíme nejméně na dvě hodiny do vody
- Cibulku jemně posekáme a zesklovatíme na oleji
- Houby přecedíme a vyluhovanou vodu zachytíme
- Přidáme k opečené cibuli, posypeme kmínem a opékáme 2 minuty
- Přidáme mouku a opražíme ji dohněda, zalijeme vývarem z kostky, vyluhovanou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 15 minut
- Opatrně vlijeme smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty
Pokud nejsou nasušené houby, tak klidně můžete i se žampionama. Zkoušela jsme to pro zajímavost a je to dobré s rýží.