Houbová omáčka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hub ( nejlépe hříbků )
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 menší cibule
  • sůl
  • kmín
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 l houbového vývaru z kostky

Postup receptu

  1. Houby namočíme nejméně na dvě hodiny do vody
  2. Cibulku jemně posekáme a zesklovatíme na oleji
  3. Houby přecedíme a vyluhovanou vodu zachytíme
  4. Přidáme k opečené cibuli, posypeme kmínem a opékáme 2 minuty
  5. Přidáme mouku a opražíme ji dohněda, zalijeme vývarem z kostky, vyluhovanou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 15 minut
  6. Opatrně vlijeme smetanu a povaříme ještě asi 2 minuty

Sdílejte svým přátelům:

4.5 (89.23%) 13 votes

Komentáře

  1. Pokud nejsou nasušené houby, tak klidně můžete i se žampionama. Zkoušela jsme to pro zajímavost a je to dobré s rýží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

10:00