Výborné recepty na smaženice z hub 5x jinak. Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Jakmile začne počasí přát houbám, mnozí z nás se vypraví do lesa.

S plným košíkem pak přemýšlíme, co ze všech těch hub připravit.

Máme pro vás 5 vynikajících receptů na houbové smaženice, kterým neodoláte!

Vyzkoušejte verzi s vejci, kozím sýrem či krupičkou.

Dobrou chuť!

Houbová smaženice s vejci

Klasika, která prostě nezklame! Připravte si ji podle našeho receptu a zaručeně si pochutnáte.

INGREDIENCE

  • 400 g houby (lesních)
  • 2 kusy vajec
  • 1 lžíce oleje +1 lžíce másla
  • 1 lžička kmínu
  • sůl
  • pepř
  • nasekaná petrželka

POSTUP

  1. Houby očistíme a pokrájíme.
  2. Cibuli nasekáme nadrobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem.
  4. Na tuku osmahneme cibulku dozlatova.
  5. Vsypeme houby a dusíme je doměkka.
  6. Voda kterou pustí, by se měla odpařit.
  7. Přidáme kmín, zamícháme, osolíme, opepříme a vmícháme vejce  s nasekanou petrželkou.
  8. Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.
Smažené houby s vejci servírované na talíři a ozdobené čerstvou petrželkou.
www.theodehlicious.com

Smaženice z hub se sýrem feta

Taková smaženice skvěle chutná i se sýrem. Vyzkoušejte ji například se slaným sýrem feta. Pochutnáte si!

INGREDIENCE

  • 4 – 5 hnědých hub
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 3 vejce
  • mletý pepř
  • 50 g rozdrobeného sýru feta

POSTUP

  1. Houby očistíme a pokrájíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme pokrájené houby.
  3. Houby dusíme je doměkka.
  4. Voda kterou pustí, by se měla odpařit.
  5. Vajíčka si zvlášť rozmícháme v hrníčku přidáme špetku soli a pepře.
  6. Vlijeme do pánve k houbám, mícháme, ale ne do úplného sražení.
  7. Přidáme 1/2 rozdrobeného sýru feta.
  8. Promícháme a vypneme plamen.
  9. Vejce se  ještě na teplé pánvi vysráží.
  10. Míchaná vejce by měla být velmi měkká.
  11. Vejce při servírování posypeme zbytkem sýra feta.
Smažené houy se sýrem a vejci servírované na talíři.
www.kalynskitchen.com

Možná se vám budou hodit naše recenze pánví s poklicí. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Smaženice ze žampionů s ovocem

Máme pro vás tip na skvělou snídani a start do nového dne. Ač kombinace hub a ovoce zní možná trochu neobvykle, ve skutečnosti se jedná o pochoutku, kterou si oblíbíte!

INGREDIENCE

  • 150 g nakrájených žampionů na plátky
  • 6 vajec
  • 1 lžíce másla
  • šťáva z poloviny citrónu
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
  • ¾ šálku petrželky, nasekané
  • čerstvé ovoce dle chuti k podávání

POSTUP

  1. Rozehřejeme máslo na pánvi.
  2. Přidáme pokrájené houby, osmažíme se a dusíme do měkka.
  3. Voda z hub by se měla odpařit.
  4. Vajíčka si zvlášť rozmícháme v hrníčku přidáme špetku soli a pepře.
  5. Vlijeme do pánve k houbám a mícháme.
  6. Když jsou vajíčka téměř hotová, přidáme petržel, citrónovou šťávu a můžeme přidat ještě sůl a pepř.
  7. Podáváme s čerstvým ovocem a můžeme zdobit lístky máty.
Smažené žampiony s vejci servírované na talíři s ovocem a ozdobené čerstvou mátou.
www.heartythought.com

Máme pro vás také 9 skvělých receptů na zakonzervování hub aneb jak si vychutnat svou oblíbenou pochoutku po celý rok!


Houbová smaženice s krupicí

Už jste někdy do smaženice zkusili přidat krupici? Ne? Chyba! Díky ní vás pokrm skvěle zasytí a vy ani nebudete potřebovat pečivo.

INGREDIENCE

  • 500 g směsi čerstvých hub (lišky, bedle, hnědé hříbky)
  • 1 lžíce másla
  • 6 vajec
  • 2 lžíce dětské krupičky
  • sůl a pepř
  • drcený kmín

POSTUP

  1. Houby umyjeme, nakrájíme a podusíme ve 2 dl vody.
  2. Přidáme máslo, osolíme, opepříme a přidáme kmín.
  3. Zaprášíme krupičkou a po chvilce přidáme vejce.
  4. Mícháme do ztuhnutí vajec.
  5. Protože je tam krupice, není třeba ani přikusovat chleba, stačí obložit zeleninou nebo přidat zeleninový salát.
Smažené houby s krupicí servírované na talířii.
www.dobruchut.aktuality.sk

Smaženice ze žampionů s kozím sýrem

Rychlé, zdravé a snadné jídlo uvařené za méně než 10 minut a navíc plné chuti! Zní to skvěle? Tak vyzkoušejte náš recept.

INGREDIENCE

  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 5 extra velkých vajec
  • 1 lžíce smetany nebo mléka
  • 2 lžíce měkkého rozdrobeného kozího sýra
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka k podávání (volitelně)

POSTUP

  • Rozehřejeme pánev na středním plameni a poté smažíme žampiony a česnek na troše oleje do zlatova.
  • Vejce rozšleháme se smetanou/mlékem a dochutíme.
  • Nalijeme vejce do pánve s houbami a vaříme.
  • Přidáme rozdrobený kozí sýr a v případě potřeby dochutíme.
  • Ihned podáváme ozdobené petrželkou.
Smažené houby se sýrem servírované v pánvi s vařečkou a ozdobené čerstvou petrželkou.
www.simply-delicious-food.com

Vyzkoušejte i naše nejlepší recepty na zapečené houby na 7 různých způsobů!

Tipy na tu nejlepší smaženici

  • Na houbovou smaženici se jednoznačně doporučuje směs hub, kterou by měly tvořit měkčí houby, jako jsou hřiby, kozáci, křemenáče či jedlé holubinky.
  • Smaženice není zrovna dietní jídlo, takže je můžeme trochu odlehčit použitím dalších surovin nebo naopak, při menším množství hub, ji nastavit tak, aby byla stejně sytá.
  • Na odlehčení používáme především zeleninu. Dají se použít různé druhy zeleniny, především rajčata, papriky,  cukety,  květák, mrkev, celer a další druhy zeleniny.

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X