Recept: Houbové ragú

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 70 dkg hub
  • 4 rajčata
  • 4 zelené papriky
  • 2 cibule
  • 5 dkg slaniny
  • 1/4 l smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka.

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme
  2. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené houby a společně s cibulí chvíli dusíme
  3. Pak doplníme pokrájenými rajčaty a paprikami, ochutíme solí, pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme vodou
  4. Za občasného promíchání dusíme doměkka
  5. Před dokončením vlijeme do směsi smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme za stálého míchání
  6. Hotový pokrm sypeme sekanou petrželkou
  7. Podáváme s noky

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 5 votes

No Comments

  • Nevím nevím, majoránka do hub? to spíš teda tu petrželku, ale majoránku jsi nedokáži představit chuťově.

  • Už se těšíme na sezonu hub, určitě toto ragú vyzkouším. to už člověk pak neví co má z těch hub vařit.

  • Zapečené tousty jsou u nás oblíbené. Dětem stačí kousek šunky nebo salámku a k tomu plátek sýra, samozřejmě kyselá okurka a všudy přítomný kečup (dávám jim sladký Hellmanns). My s manželem máme rádi s anglickou slaninou, cibulkou a nakládanou paprikou – kečup pikantní:)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *