Luxusní houbové ragú k nokům

Luxusní houbové ragú k nokům
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 70 dkg hub
  • 4 rajčata
  • 4 zelené papriky
  • 2 cibule
  • 5 dkg slaniny
  • 1/4 l smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme
  2. Na rozškvařené slanině osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na větší kousky nakrájené houby a společně s cibulí chvíli dusíme
  3. Pak doplníme pokrájenými rajčaty a paprikami, ochutíme solí, pepřem a kmínem, podle potřeby podlijeme vodou
  4. Za občasného promíchání dusíme doměkka
  5. Před dokončením vlijeme do směsi smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme za stálého míchání
  6. Hotový pokrm sypeme sekanou petrželkou
  7. Podáváme s noky
Komentáře
  1. Nevím nevím, majoránka do hub? to spíš teda tu petrželku, ale majoránku jsi nedokáži představit chuťově.

  2. Už se těšíme na sezonu hub, určitě toto ragú vyzkouším. to už člověk pak neví co má z těch hub vařit.

  3. Zapečené tousty jsou u nás oblíbené. Dětem stačí kousek šunky nebo salámku a k tomu plátek sýra, samozřejmě kyselá okurka a všudy přítomný kečup (dávám jim sladký Hellmanns). My s manželem máme rádi s anglickou slaninou, cibulkou a nakládanou paprikou – kečup pikantní:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X