Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg ryzců (nebo jiných hub)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • kolečko citronu
  • 4 zrnka jalovce
  • 4 zrnka nového koření
  • 8 zrnek celého pepře
  • 1 bobkový list
  • mletá sladká paprika
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • 4 dl vývaru
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 dl zakysané smetany.

Postup receptu

  1. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli a plátky česneku
  2. Pak přidáme nakrájené ryzce, kečup, plátek citronu i s kůrou (bez jader), koření a vše dusíme doměkka
  3. Jakmile jsou houby měkké, vyjmeme koření, přilijeme vývar s rozmíchanou moukou a povaříme ještě 10 minut
  4. Pak omáčku dochutíme a přidáme smetanu
  5. Příloha: knedlík, noky, dušená rýže

Sdílejte svým přátelům

4.5 (90%) 20 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *