Hovězí guláš na pivě

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 50 dkg hovězího masa na guláš (kližky)
  • 1 dl světlého piva
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 cibule
  • 1 paprikový lusk
  • 3 rajčata
  • 3-4 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • mletá paprika
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli, papriky, rajčata, osolíme a podusíme
  2. Když je maso měkké a šťáva vydušená, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky a zasmahneme
  3. Ochutíme pepřem, paprikou rozpuštěnou v tuku, utřeným česnekem, přilijeme pivo, kečup a krátce dusíme
  4. Na talíři sypeme kostičkami rozškvařené slaniny

Komentáře

  1. Gulášek u nás děláme na několik způsobů a tento jsme dělal a je strašně dobrý s tím pivem a protlakem.Ale pokud mohu poradit dejte míň toho protlaku ať s toho neuděláte rajskou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.