Recept: Hovězí guláš

Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 600 g klišky nebo líčka
  • 50 g sádlo syrové“>sádla nebo tuku
  • 5 velkých cibulí
  • na špičku nože pepře
  • mletá paprika asi 7 lžic
  • špetka majoránky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 1 lžíce hl. Mouky.

Postup receptu

  1. Na tuku osmažíme do tmavožluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso
  2. Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostattní koření
  3. Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo vývaru
  4. Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hl
  5. Moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu
  6. Pak teprve přilijeme vývar a povaříme
  7. Velmi dobré k tomuto gulášku jsou noky, knedle, těstoviny, rýže i brambory

Sdílejte svým přátelům

4.4 (88.89%) 9 votes

30 komentářů

  • Nevím jak vy, ale já dávám tak 5 velkých cibul na hovězí gulášek, tak cibule tam má být co nejvíc. Jinak se říká kolik kilo masa tolik cibule a to je potom gulášek:))))))

  • ježiši jena cibule?To je síla teda!My tam dváme asi 6 cibul a s jednou bych to ani neudělala to nein pak kvalitní recept na gulášek!

  • Gulášek na fotu vypadá úžasně jéééééééé:))To mě inspirovlao k tomu ho udělat o víkendu jak budou všichni doma a podle vašeho skvělého receptu.

  • Komentuji svůj výtvor, guláš byl výbornýýýýýýýýýýýýý!!!!!Jen se olizovali:)))))Jinek už dělat asi nebudu jen ten podle Vás.

  • Taky mě to uplně inspirovalo ty fotečky, vypadá výborně a ta barvička:)Krásně tmavý jak pravý hospodský, který máme rádi.

  • No já se ani nedivým ty fotky co jsme dala paní jsou nádherné:)Už se těším na gulajdu budu ji dělat na sobotu.

  • Pořád se mě nedařil hovězíguláš:)manželovi pořád chutnal v hospodách víc jak doma:(Taksjem vyzkoušela podle vašeho receptu a bomba už jinej pacholek nechce:)

  • Možná budete v šoku, ale na to množstvý nmasa dávám asi deset cibulí a ot je pak gulášek, nemusím ani zahušťovat hnusnou moukou.

  • Slyšela jsme o tom, že je to výborný to pivečko v tom gulái, tak to musím hoenm co nejdříve napravit:)Ať mají zase jednou chlapi radost z něčeho dobrého:)

  • Pomazánky u nás hlavně frčí v létě na čerstvý chleba a já si pěstuji bylinky čerstvé, takže neni víc co asi dodat:)

  • My už ani pomazánky nekupujeme a děláme si je sami doma ze svých ingrediencí:) máem jistotu, že je to kvlaitní a nei to ze skažených potravin a to ej ta výhoda.

  • Do tvarohové pomazánky se dá dát snad cokoliv:) od zeleniyn po ovoce na palačinyk třeba:)Máem ji mooc radi.

  • No já zase dávám trošku rajčatového protlaku je to:) Chytne to krásnou barvičku a chu´tově je to taky dobré:)

  • Už se mě zbíhají sliny, když vidím ten gulášek maňam tento víkend je jasnej:) a hodně cibule nešetřit 🙂

  • Dnes jsme ho uděllal podle vašeho receptu a je skvělej bez chybičky prostě bomba díky manžel mě chváli ještě hodinu po jídle:)))) a to je co říct teda:)

  • zkuste přidat lžíci povidlý a uvidíte co to dokáže udělat s gulášem:) mám to od pra pra prababičky

  • Nedalo mě to a hend jsem to tam zkusila bylo to opravdu skvělá chuť, každej se divil co to je za chuť, ale pozitivně:)

  • To povidlý nemá chybu, opravdu je ot delikátní záležitost a trošička pivečka jen zakápnout.

  • Ten guláš vypadá fakt božsky, uplně se mě zbýhají slinečky o víkendu je ajsné co vaříme

  • Rajčatový protlak a hodně chilly papriček a také tam nesmí chybět tolik cibule jako množství masa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *