Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 600 g klišky nebo líčka
- 50 g sádla nebo tuku
- 5 velkých cibulí
- na špičku nože pepře
- mletá paprika asi 7 lžic
- špetka majoránky
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce hl. Mouky.
Postup receptu
- Na tuku osmažíme do tmavožluta jemně pokrájenou cibuli, přidáme papriku a na kostky nakrájené maso
- Podusíme, až je maso šedé, pak přilijeme trochu vody a přidáme ostattní koření
- Dusíme do měkka za stálého podlévání malými dávkami vody nebo vývaru
- Když maso změkne, necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme hl
- Moukou a dusíme bez podlití, až se šťáva zapraží a dostane barvu
- Pak teprve přilijeme vývar a povaříme
- Velmi dobré k tomuto gulášku jsou noky, knedle, těstoviny, rýže i brambory
Nevím jak vy, ale já dávám tak 5 velkých cibul na hovězí gulášek, tak cibule tam má být co nejvíc. Jinak se říká kolik kilo masa tolik cibule a to je potom gulášek:))))))
ježiši jena cibule?To je síla teda!My tam dváme asi 6 cibul a s jednou bych to ani neudělala to nein pak kvalitní recept na gulášek!
Gulášek na fotu vypadá úžasně jéééééééé:))To mě inspirovlao k tomu ho udělat o víkendu jak budou všichni doma a podle vašeho skvělého receptu.
Komentuji svůj výtvor, guláš byl výbornýýýýýýýýýýýýý!!!!!Jen se olizovali:)))))Jinek už dělat asi nebudu jen ten podle Vás.
Fotky vypadají skvěle teda:))))To abys se do toho pustila hned teď.
Taky mě to uplně inspirovalo ty fotečky, vypadá výborně a ta barvička:)Krásně tmavý jak pravý hospodský, který máme rádi.
No já se ani nedivým ty fotky co jsme dala paní jsou nádherné:)Už se těším na gulajdu budu ji dělat na sobotu.
Pořád se mě nedařil hovězíguláš:)manželovi pořád chutnal v hospodách víc jak doma:(Taksjem vyzkoušela podle vašeho receptu a bomba už jinej pacholek nechce:)
Možná budete v šoku, ale na to množstvý nmasa dávám asi deset cibulí a ot je pak gulášek, nemusím ani zahušťovat hnusnou moukou.
Zkusila jsme tam dát trošku piva a ouhle bylo to skvělé, chlapi se mohli umlátit.
Uplně to změní a zjemní tu chuť gulášku:)
Nebojte s epřidat půl sklenky pivečka jen to tomu dodá správný hospodský říz:)
Slyšela jsme o tom, že je to výborný to pivečko v tom gulái, tak to musím hoenm co nejdříve napravit:)Ať mají zase jednou chlapi radost z něčeho dobrého:)
Pomazánky u nás hlavně frčí v létě na čerstvý chleba a já si pěstuji bylinky čerstvé, takže neni víc co asi dodat:)
Pivečko je známá věc do gulášů, spíše něco poraďte co neni, tak obvyklé?
My už ani pomazánky nekupujeme a děláme si je sami doma ze svých ingrediencí:) máem jistotu, že je to kvlaitní a nei to ze skažených potravin a to ej ta výhoda.
Do tvarohové pomazánky se dá dát snad cokoliv:) od zeleniyn po ovoce na palačinyk třeba:)Máem ji mooc radi.
No já zase dávám trošku rajčatového protlaku je to:) Chytne to krásnou barvičku a chu´tově je to taky dobré:)
Už se mě zbíhají sliny, když vidím ten gulášek maňam tento víkend je jasnej:) a hodně cibule nešetřit 🙂
Dnes jsme ho uděllal podle vašeho receptu a je skvělej bez chybičky prostě bomba díky manžel mě chváli ještě hodinu po jídle:)))) a to je co říct teda:)
Gulášek je opravdu bomba a ta bervička je nádherná jen do nás padal:)
Je skvělej jedině co bych doporučila na zahuštění chleba tmavej.
pivečko ve správném gulášku nesmí za žádnou cenu chybět.
zkuste přidat lžíci povidlý a uvidíte co to dokáže udělat s gulášem:) mám to od pra pra prababičky
Nedalo mě to a hend jsem to tam zkusila bylo to opravdu skvělá chuť, každej se divil co to je za chuť, ale pozitivně:)
To povidlý nemá chybu, opravdu je ot delikátní záležitost a trošička pivečka jen zakápnout.