Hovězí jako zvěřina

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 70 dkg hovězího masa ( i kližky)
  • 6 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 mrkve
  • 1 celer
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 1 lžíce rybízové zavařeniny
  • 1 dl červeného vína
  • 8 lžic zakysané smetany
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Na oleji zpěníme polovinu drobně nakrájené cibule, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a na malé kousky naklepané maso
  2. osolíme, opepříme a dusíme, až se odpaří všechna šťáva
  3. Zaprášíme 1 lžící hladké mouky, osmahneme, podlijeme vodou a stále mícháme
  4. Přidáme druhou polovinu nakrájené cibule, nastrouhanou zeleninu, hořčici, zavařeninu a v tlakovém hrnci dusíme cca 40 minut
  5. Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu a prohřejeme
  6. Příloha: bramborový knedlík, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.