Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Ingredience
- 200 g hovězího masa (zadní
- přední)
1 střední cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
1 lžička plnotučné hořčice
1 – 2 lžíce sladkokyselých okurek
instantní tmavá jíška
1 vařené vejce
kabanos
Postup receptu
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova
- Opečeme na ní maso, přiklopíme pokličkou a dusíme, maso pustí šťávu
- Po vydušení na tuk maso osolíme, opepříme, přidáme hořčici, podlijeme vodou a dusíme za občasného podlévání do měkka
- Mezitím si nakrájíme okurky a kabanos na kostičky
- Omáčku zahustíme jíškou, přidáme kabanos a okurky, krátce povaříme a dochutíme solí
-
Podáváme s rýží, nebo knedlíkem a před podáváním maso posypeme nasekaným vařeným vejcem