Recept: Hovězí roláda s masovou náplní

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hovězího zadního masa
  • 20 dkg vepřové plece
  • nožka pikantní klobásy
  • hořčice
  • worcester
  • pepř
  • sůl
  • sádlo.

Postup receptu

  1. Obě masa upravíme na pláty a dostatečně naklepeme
  2. Osolíme je a opepříme a potřeme hořčicí
  3. Na plát hovězího masa položíme vepřové maso, pak podélně položíme klobásu
  4. Roládu pevně stočíme a ovážeme nití
  5. Roládu vložíme do pekáče vymazaného sádlem, mírně podlijeme horkou vodou s několika kapkami worcesteru a pečeme v troubě zakrytou doměkka
  6. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme a občas obrátíme
  7. Měkkou roládu necháme zchladnout, pak ji nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme
  8. Příloha: šťouchané brambory a zeleninový salát

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 10 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *