Recept: Hovězí s bramborem

Doba přípravy: 140 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 800 gr hovězí kližky,
    800 gr očistěných brambor,
    3 dl bílého suchého vína,
    2 bobkové listy,
    10 zrnek nového koření,
    pepř z mlýnku,
    sůl.

Postup receptu

  1. Maso, nejlépe kližku nakrájíme na kostky jako u guláše
  2. Brambory nákrájíme na stejné kousky
  3. Veškeré ingredience vložíme do terakotové teriny s víkem podlejeme vínem osolíme, opepříme a víko hermeticky uzavřeme těstíčkem
  4. Předehřejeme troubu na 160° vložíme terinu a necháme po dobu cca 2,5 hodiny
  5. Vhodná příloha je salát z polníčku s balzamickým octem

Sdílejte svým přátelům

Ohodnoťte také

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *