Ingredience
- 250 g hrachu
- 150 g krup
- pepř
- sůl
- česnel
- trocha majoránky
- 20é g škvarků
- 80 g sádlo syrové“>sádla
- 40 g cibule.
Postup receptu
- Přebraný a namočený hrách uvaříme do měkka
- Kroupy přebereme namočíme do studené vody, osolíme a vaříme do měkka
- potom uvařený hrách a kroupy smícháme dohromady, omastíme, smícháme je se škvarky, polijeme osmaženou cibulkou a podáváme s uzeným masem, klobáskou a kyselou okurkou
zkuste to vic zahustit krupkamy a dělat z těsta karbenátky a osmahnout je. Je to delikatesa.
Vyzkoušela jsem to a je to fakt moc dobroučké díky moc za radu:)))
Ty karbošky jsou teda opravdu jedinečné a je to hlavně zase něco uplně jiného než klasiká kaše.
Jenom se přihlašuji, že je to fakt dobrota jsme vegani, takže nám takové co by řekl jiný člověk blafy chutnají:)
Ono když se to dobře ochutí je to velice dobrý a zdravý pokrm hrách s kroupama:)