Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g hrachu
- 40 g sádlo syrové“>sádla nebo oleje na jišku
- sůl
- pepř
- 20 g mouky
- 1 1/4 dl mléka
- trocha slaniny
- 1 cibule a na dochucení majoránka a 2 stroužky česneku.
Postup receptu
- Luštěniny přebereme a namočíme je přes noc do studené vody
- Žlutý loupaný hrách se nemusí namáčet dobře a rychle se vaří
- Až se nám hrách uvaří, tak ho umeleme na strojku nebo ho dáme do mixéru a pokud nemáme ani jedno, takk se prolisuje přes síto
- Potom se kaše zahustí ještě jíškou, rozředěnou mlékem
- Nakonec s ekaše omastí a posype se osmahlou cibulkou do zlatova a pokrm je hotový
- Podává se k tomuto pokrmu opečená uzenina a chléb
KDE JE ČESNEK, MAJORÁNKA ATD?
Já mám stejný názor česnek, majoránka a já tam ještě dávám osmahlou cibulku na konec až se to servíruje na talíře.
No to jo,to není hrachová kaše bez česneku a majoránky.
ja byla taky prekvapena,kde je cesnek a majoranka,a tak jsem si procitala i jine recepty a i tam jsem se docetla,ze majoranka a cesnek neni potreba..tak teda nevim..
V receptu by mělo být místo uvedených 40g asi 400g hrášku.
tady bude asi chyba v dávkování, 40 r hracu a 40gr tuku a dalších 50 gr tuku nebo slaniny ?????
Dávkování i koření bylo upraveno, děkujeme za připomínky.
Noa si tak nějak a česneku se vůbec nebát to stejné s majoránkou se nešetří v tomhle případě.
To by mě ani nenapadlo, že bych nedala do hrachové kaše majoránku a česnek to je jasná věc.
O čem tady pane jo debatujete? Hrachová kaše bez majoránky a česneku neni kaše a hotovo šmitec!!!
Já tam odjakživa dávám česnek i majoránku a moc dobré,mohu potvrdit.
A co velká opečená klobáska?Každej jen řeší majoránku a česnek:))))
To je klasika s majoránkou a česnekem a ještě na vrch jak je kaše hotová dávám nasekaný libeček.
Tak pořádná opékaná klobáska k tomu patří určitě:)
K tomu máme rádi lančmítek a volské oko.
Lančmít jsem neměla snad několik let 🙂 a k té kaši by mě docela chutnal, tak to hned vyzkouším.
Na hrachovou kaši, když je hotová je nejleší do červena osmažená cibulka, k tomu okurek a krásné růžové uzené maso, to bych mohl jíst pořád.
No na tom fotu to vypadá skvěle, hned se do ní pustím dneska 🙂
nO FOTKY KAŠE JSOU DELIKÁTNÍ, VYPADA ŽE MUSELA BYT HODNE DOBRÁ:)
Tak už je po zkoušení a nezbylo ani kousek pro naše psa:) je fakt skvělá diky.
Zkuste si udělat hrachvou kaši tak, že do skoro uvařeného hrachu dáte pár brambor, cibule, česnek, rozmixujete a dále zpracováte jako kaši bramborovou, tj, zalít horkým mlékem s přídavkem trochou másla. Vynikající. Příloha dle uvážení
zkuste tam trochu nasrat myslim ze se ta omacka pekne zahusti a bude vsem moc chutnat!!!!