Hrachová kaše

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 400 g hrachu
  • 40 g sádlo syrové“>sádla nebo oleje na jišku
  • sůl
  • pepř
  • 20 g mouky
  • 1 1/4 dl mléka
  • trocha slaniny
  • 1 cibule a na dochucení majoránka a 2 stroužky česneku.

Postup receptu

  1. Luštěniny přebereme a namočíme je přes noc do studené vody
  2. Žlutý loupaný hrách se nemusí namáčet dobře a rychle se vaří
  3. Až se nám hrách uvaří, tak ho umeleme na strojku nebo ho dáme do mixéru a pokud nemáme ani jedno, takk se prolisuje přes síto
  4. Potom se kaše zahustí ještě jíškou, rozředěnou mlékem
  5. Nakonec s ekaše omastí a posype se osmahlou cibulkou do zlatova a pokrm je hotový
  6. Podává se k tomuto pokrmu opečená uzenina a chléb

Komentáře

  1. Já mám stejný názor česnek, majoránka a já tam ještě dávám osmahlou cibulku na konec až se to servíruje na talíře.

  2. ja byla taky prekvapena,kde je cesnek a majoranka,a tak jsem si procitala i jine recepty a i tam jsem se docetla,ze majoranka a cesnek neni potreba..tak teda nevim..

  3. Noa si tak nějak a česneku se vůbec nebát to stejné s majoránkou se nešetří v tomhle případě.

  4. O čem tady pane jo debatujete? Hrachová kaše bez majoránky a česneku neni kaše a hotovo šmitec!!!

  5. To je klasika s majoránkou a česnekem a ještě na vrch jak je kaše hotová dávám nasekaný libeček.

  6. Lančmít jsem neměla snad několik let 🙂 a k té kaši by mě docela chutnal, tak to hned vyzkouším.

  7. Na hrachovou kaši, když je hotová je nejleší do červena osmažená cibulka, k tomu okurek a krásné růžové uzené maso, to bych mohl jíst pořád.

  8. Zkuste si udělat hrachvou kaši tak, že do skoro uvařeného hrachu dáte pár brambor, cibule, česnek, rozmixujete a dále zpracováte jako kaši bramborovou, tj, zalít horkým mlékem s přídavkem trochou másla. Vynikající. Příloha dle uvážení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.