Hrníčková jogurtová bábovka

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 vejce
  • 30 dkg bílého jogurtu
  • 1 prášek do pečiva.

Postup receptu

  1. Utřeme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přidáme jogurt a postupně zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
  2. Zlehka, jen obracením, vmícháme sníh z bílků
  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme asi 45 minut při teplotě 180°C
  4. Poznámka
  5. Část těsta můžeme obarvit kakaem, přidat strouhaný kokos nebo strouhanou čokoládu, přidat skořici a strouhaná jablka, apod

Komentáře

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.