Hrníčkové řezy s jahodovým krémem

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky moučkového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 hrnek mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva. Jahodový krém: 1-2 jahodové kompoty
  • 1 jahodový pudinkový prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 25 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Utřeme vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem
  2. Vmícháme mouku prosetou s kakaem a práškem do pečiva
  3. Postupně přiléváme mléko a těsto důkladně promícháme
  4. Pak jej rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme
  5. Vychladlý korpus potřeme jahodovým krémem, necháme jej v chladu ztuhnout, pak nakrájíme na řezy
  6. Předtím ještě můžeme dozdobit strouhanou čokoládou nebo polevou
  7. Příprava krému: šťávu z 1-2 sklenic jahodového kompotu doplníme do 1/2 litru vodou, vmícháme jahodový pudinkový prášek a 1 vanilkový cukr, uvaříme pudink a necháme jej vychladnout
  8. Pak ušleháme 25 dkg másla s 20 dkg moučkového cukru a po troškách vmícháme vychladlou kaši a na kousky nakrájené jahody z kompotu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.