Hrničkový kynutý koláč s ovocem

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 12,5 dkg másla nebo rostlinného tuku (1/2 kostky)
  • 1 vejce
  • 1 kostka baleného droždí
  • trochu teplého mléka. Drobenka: 10 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg cukru
  • 2 lžíce másla
  • 1 vanilkový cukr
  • trochu skořice
  • půl balíčku vanilkového pudinkového prášku a 4 lžíce kokosu – všechno rukou promneme na drobenku.

Postup receptu

  1. Droždí dáme do hrnečku s trochou mléka, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, kvásek a vlažný rozpuštěný tuk
  3. Těsto dobře propracujeme, můžeme použít domácí pekárnu nebo ruční hnětač
  4. Necháme kynout asi 1/2 hodiny, pak poklademe ovocem ( půlené švestky, nebo meruňky, kostičky jablek, rybíz, angrešt
  5. )
  6. Posypeme drobenkou a upečeme dorůžova

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.