Hrnková pizza z kynutého těsta

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1/4 kostky droždí
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • asi 1/2 hrnku vody
  • sůl. Náplň: 1 cibule
  • 1 hrnek nadrobno pokrájených žampionů nebo jiných hub
  • 3 rajčata
  • sůl
  • oregano
  • bazalka nebo tymián
  • 2 vejce
  • 15 dkg sýra.

Postup receptu

  1. Droždí rozdrobíme do vlažné vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek
  2. Vykynutý kvásek vlijeme k osolené mouce, přidáme olej a vypracujeme těsto
  3. Posypeme je trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a na moukou posypaném válu vyválíme dvě placky
  5. Dáme je na tukem vymazaný plech nebo do dvou koláčových forem a potřeme olejem
  6. Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, houby, rajčata, osolíme a dusíme asi 10 minut
  7. Ochutíme kořením
  8. Směsí potřeme těsto a zalijeme rozšlehanými vejci
  9. V horké troubě pečeme asi 35 minut
  10. Krátce před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem
  11. Obměna: do houbové směsi můžeme přidat prolisovaný česnek nebo na nudličky pokrájenou papriku

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 4 votes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00