Hrušková bábovka

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
  • 2/3 hrnku moučkového cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 1/2 kostky rostlinného tuku
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 5 dkg nahrubo nastrouhané čokolády
  • 4-5 lžic na malé kostky nakrájených hrušek (i kompotovaných)
  • 1 lžíce citronové šťávy.

Postup receptu

  1. Tuk, moučkový a vanilkový cukr vymícháme a postupně přimícháme žloutky
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a nastrouhanou čokoládou
  3. Tuto směs střídavě přidáváme s tuhým bílkovým sněhem do žloutkové hmoty a zlehka promícháváme
  4. Nakonec přidáme hrušky pokapané citronovou šťávou
  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme
  6. Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.