Vynikající recepty na buchty z hrušek v 5 různých variantách. Inspirujte se!

Máte doma přebytek hrušek a chcete z nich připravit chutný a netradiční moučník?

Pak vyzkoušejte alespoň jeden z našich receptů na hruškové buchty!

Je libo verzi s drobenkou, skořicovou šlehačkou či se slaným karamelem?

U nás si vybere i ten největší fajnšmejkr.

Buchta Streusel s hruškami

Koláč Streusel je dokonalým podzimním a zimním dezertem, který si navíc připravíte opravdu hravě. Jemný základ, hrušky a lahodná skořicová drobenka jsou perfektní kombinací.

Ingredience

Na buchtu:

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 3/4 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku mléka, pokojové teploty
  • 1/2 šálku zakysané smetany, pokojové teploty (nejlepší je plnotučná)
  • 2 šálky hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 polévková lžíce másla na vymazání formy
  • 3-4 čerstvé hrušky, oloupané a nakrájené na tenké plátky (alternativně použijte 850 ml velkou plechovku konzervovaných hrušek)

Na drobenku:

  • 2/3 šálku hladké mouky
  • 2/3 hrnku bílého cukru
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/2 lžičky skořice

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Přidejte máslo a cukr do mísy stolního mixéru a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná a nezačne mít bledou barvu (asi 4-5 minut).
  3. Přidejte vejce a vanilku a šlehejte na střední rychlost, dokud nebude směs hladká.
  4. Je dobré mísu pravidelně škrábat, abyste se ujistili, že je vše rovnoměrně zapracováno.
  5. Přidejte mléko a zakysanou smetanu a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se vše nespojí.
  6. Do samostatné mísy přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl a tyto přísady smíchejte vidličkou nebo drátěnou metlou.
  7. Jakmile jsou všechny přísady zapracovány, nasypte směs mouky do směsi v mixéru.
  8. Zapněte mixér a sledujte, jak se těsto spojuje.
  9. Jakmile uvidíte formu těsta s pruhy mouky, vypněte mixér a vyjměte misku.
  10. Přemíchání v této fázi může způsobit příliš hustou a suchou buchtu s velkými vzduchovými bublinami, což rozhodně nechcete.
  11. Gumovou stěrkou ručně oškrábejte boky mísy a jemně vmíchejte zbylou mouku.
  12. Skleněnou obdělníkovou formu o rozměrech 23×33 cm vymažte trochou másla a nalijte do ní připravené těsto pomocí stěrky, abyste těsto zatlačili do rohů a vyrovnali povrch.
  13. Nakrájené hrušky rozetřete na horní část těsta.
  14. V čisté míse smíchejte mouku, cukr a skořici na drobenku.
  15. Přidejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte vidličkou, dokud se směs nerozpadá.
  16. Posypte hrušky drobenkou a ujistěte se, že je rovnoměrně rozetřete do všech rohů.
  17. Pečte buchtu po dobu 47-50 minut.
  18. Když je buchta hotová, drobenka bude nahoře mírně opečená a když do středu buchty vložíte párátko, vyjde čisté.
  19. Nechte buchtu ve formě alespoň 20 minut vychladnout, než do ní zakrojíte.
  20. Užijte si to!
Hruškový koláč s drobenkou a skořicí servírovaný na talířku.
www.thebusybaker.ca

Vyzkoušejte našich 5 úžasných moučníkových receptů s drobenkou, po kterých se budete olizovat!

Italský mandlový koláč s hruškami

Dokonalý moučník z čerstvých hrušek, které jsou zasazeny do lehce sladkého vláčného mandlového koláče. Perfektní buchta, kterou si můžete vychutnat kdykoli během dne.

Ingredience

  • 9 lžic másla, pokojové teploty
  • 9 lžic bílého krystalového cukru
  • 2 velká vejce
  • 6 lžic + 1 lžička hladké mouky
  • 1 a 1/4 šálku mletých mandlí
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 střední hrušky, zralé, ale přesto pevné, oloupané, zbavené jádřinců a rozpůlené podélně
  • 1/3 hrnku mandlových lupínků
  • moučkový cukr na ozdobu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 190 ° C.
  2. 20 cm dortovou formu vymažte tukem a dno vyložte kruhem pečícího papíru.
  3. Dejte stranou.
  4. Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem máslo s bílým cukrem na střední rychlosti, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  5. Přidejte vejce, jedno po druhém a po každém přidání dobře prošlehejte.
  6. Na nízké rychlosti promíchejte s hladkou moukou, mletými mandlemi a práškem do pečiva.
  7. Lžící těsto nalijte do připravené formy a pomocí stěrky směs zarovnejte.
  8. Oloupejte hrušky a poté je rozkrojte na poloviny podélně.   
  9. Pomocí malé lžičky odstraňte jadřinec a také seškrábněte tlustou páteř, která vede až ke konci stonku.
  10. Dejte stranou.
  11. Půlky hrušek dejte na těsto a naaranžujte je do kruhu, řezanou stranou dolů a tenkým koncem směrem ke středu koláče.
  12. Posypte mandlovými lupínky.
  13. Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud špejle, kterou vležíte do středu koláče, nevyjde čistá.
  14. Nechte koláč ve formě úplně vychladnout, poté přejeďte nožem po vnější straně formy a opatrně koláč vyjměte.
  15. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Buchta z hrušek posypaná mandlemi servírovaná na talíři.
www.seasonsandsuppers.ca

Hrušková buchta se skořicovou šlehačkou

Vláčný a jemný moučník z čerstvých hrušek s chutí skořice je naprosto božský! Připravte ho svým hostům a uvidíte, že budou nadšeni.

Ingredience

  • 1/2 šálku změkčeného másla
  • 2/3 hrnku bílého cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 3/4 šálku mléka
  • 1 hruška nakrájená na hrubo
  • 1 a 1/2 šálku vychlazené šlehačky
  • skořice na poprášení

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Vymažte 23 cm kulatou formu a odložte stranou.
  3. Ve stolním mixéru s pádlovým nástavcem šlehejte změklé máslo s cukrem, dokud nebude směs světlá a nadýchaná.
  4. Přidejte vejce, jedno po druhém, dobře prošlehejte po každém přidání.
  5. Vmíchejte vanilku.
  6. Střídavě s mlékem přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a skořicí.
  7. Míchejte, dokud se nespojí.
  8. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravené formy.
  9. Posypte kousky hrušky.
  10. Vložte buchtu do trouby a pečte 45 minut, nebo dokud párátko vložené doprostřed nevyjde čisté.
  11. Buchtu nechte ve formě úplně vychladnout.
  12. Po vychladnutí vyjměte z formy, zalijte šlehačkou a poprašte skořicí.
Hruškový koláč se skořicovou šlehačkou servírovaný na talířku.
www.atreatsaffair.com

Hruškový páj se slaným karamelem

Zimní hruškový páj, který je lehce kořeněný a zároveň sladký, se slaným karamelem a přelitý čerstvým zázvorovým gelatem, je naprosto perfektní dezert, který si zamilujete!

Ingredience

Na těsto:

  • 2 a ½ šálků hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 225 g studeného másla, nakrájeného na malé kostičky
  • 1 šálek studené vody
  • ¼ šálku jablečného octa

Na omáčku ze slaného karamelu:

  • 1 šálek krupicového cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 110 g másla
  • 1/2 hrnku smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lžičky vloček mořské soli

Na náplň:

  • 1,2 kg zralých, ale pevných hrušek
  • 1/4 hrnku krystalového cukru
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky mleté ​​skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 čajové lžičky mletého nového koření
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 3/4 šálku výše uvedené omáčky ze slaného karamelu
  • 1 vejce
  • třtinový cukr

Postup                                       

  1. V míse smíchejte mouku, sůl a cukr.
  2. Přidejte máslo a promíchejte, dokud nezůstanou ve směsi kousky másla velikosti hrášku.
  3. V míse smíchejte vodu, jablečný ocet a led.
  4. Moučnou směs zalijte 2 lžícemi tekuté směsi a promíchejte.
  5. Pokračujte v přidávání tekuté směsi, dokud těsto nemá pouze pár suchých míst.
  6. To obvykle trvá asi 10-12 lžic.
  7. Těsto rozdělte na poloviny a vytvarujte dva ploché kotouče.
  8. Zabalte je do fólie a dejte do chladničky alespoň na 1 hodinu.
  9. V malém hrnci smíchejte cukr a vodu a čekejte, dokud se cukr nerozpustí.
  10. Přidejte máslo a přiveďte k varu a vařte, dokud směs nezačne mít zlatohnědou barvu.
  11. Vypněte sporák a za stálého šlehání postupně vlévejte smetanu.
  12. Na mírném ohni vyšlehejte finální směs a vmíchejte vanilkový extrakt a sůl.
  13. Odložte stranou.
  14. Troubu předehřejte na 220 ° C.
  15. Připravte si 22 cm koláčovou formu a vymažte ji.
  16. Jeden kotouč těsta položte na pečící papír, který dejte na pracovní plochu posypanou moukou.
  17. Vyválejte těsto na průměr asi 30 cm.
  18. Přesuňte těsto do koláčové formy.
  19. Zatlačte na dno a boky formy a ořízněte okraje, ponechte asi 1 cm přesah.
  20. Dejte do lednice.
  21. Vyválejte druhý kotouč těsta.   
  22. Ostrým nožem krájejte 2-3 cm proužky těsta, dostatečně dlouhé, aby pokryly průměr koláčové formy.
  23. Odložte do lednice.
  24. Hrušky oloupejte a nakrájejte na 1 cm kousky.
  25. Smíchejte cukr, mouku, koření a citronovou šťávu a promíchejte.
  26. Přidejte hrušky do koláče.
  27. Vršek hrušek rovnoměrně pokapejte 1/2 až 3/4 hrnku omáčky.
  28. Pruhy těsta uspořádejte do mřížky přes koláč a okraje zvlňte (viz video níže).
  29. Celý koláč dejte na 15 minut do mrazáku.
  30. Položte formu s koláčem na plech.
  31. V misce rozšlehejte vejce, poté jím potřete mřížku a vnější kůrku.
  32. Posypte třtinovým cukrem.
  33. Pečte 20–25 minut nebo dokud těsto nezačne hnědnout.
  34. Snižte teplotu na 180 ° C a pokračujte v pečení dalších 25–30 minut.
  35. Nechte 2-3 hodiny vychladnout na mřížce.
Hruškový koláč s mřížkou se slaným karamelem servírovaný se zázvorovou zmrzlinou.
www.thebrickkitchen.com

Podívejte se na video, jak vytvořit správnou koláčovou mřížku:

How to weave a lattice pie crust
www.youtube.com

Ochutnejte i naše další recepty na hruškové koláče, tentokrát v 7 různých variantách. Obrácený, francouzský, s tvarohem a mnohé další!

Buchta s pošírovanými hruškami

Sladká medová buchta s pošírovanými hruškami ve víně a plátky mandlí je naprostou královnou mezi dezerty. Připravte si ji hravě i vy!

Ingredience

Na pošírované hrušky:

  • 2 šálky suchého červeného vína
  • 1/4 šálku třtinového cukru
  • 1 skořice
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 celý badyán
  • 1 citron oloupaný na velké proužky
  • 3 pevné hrušky

Na buchtu:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky plus 1/2 šálku navíc na přípravu pošírovaných hrušek
  • 1/4 šálku mandlové moučky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 šálek medu
  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 2 velká vejce
  • 2/3 šálku plnotučné zakysané smetany
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku nakrájených mandlí
  • moučkový cukr podle chuti

Postup                                       

  1. Přidejte víno, třtinový cukr, skořici, hřebíček, badyán a citronovou kůru do širokého hrnce, aby se tam vešly 3 hrušky položené na bok.
  2. Promíchejte a přiveďte k varu.
  3. Redukujte na mírném plameni po dobu pěti minut.
  4. Oloupejte hrušky a odřízněte jejich spodní části tak, aby mohly vzpřímeně stát.
  5. Vydlabejte semínka.
  6. Položte hrušky na bok do hrnce a zakryjte na pět minut.
  7. Otočte je, zakryjte a duste dalších pět minut.
  8. Otočte zpět, přikryjte a duste pět minut.
  9. Otočte, vyjměte hrnec z ohně a hrušky nechte zakryté alespoň pět minut.
  10. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  11. V míse nebo misce stolního mixéru rozšlehejte mouku, mandlovou moučku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  12. Vmíchejte med a máslo.
  13. V samostatné míse smíchejte vejce, zakysanou smetanu a vanilkový extrakt.
  14. Smíchejte mokré přísady se suchými.
  15. Formu na biskupský chlebíček o rozměrech 23 x 13 cm vyložte pečícím papírem a ponechte trochu přesahu, který vám pomůže snadno vytáhnout buchtu z formy, až bude hotová.
  16. Nalijte těsto do formy.
  17. Umístěte 1/2 šálku mouky do misky.
  18. Vyjměte horké pošírované hrušky z tekutiny.
  19. Jeden po druhém namočte dna pošírovaných hrušek do mísy s moukou a nechte mouku, aby zaprášila i trošičku stran hrušek.
  20. Hrušky vložte do těsta a postavte je tak, aby stonky vyčnívaly z těsta.
  21. Vrch těsta posypte plátky mandlí.
  22. Pečte 40 minut.
  23. Pomocí špejle vyzkoušejte, zda je buchta hotová ve středu poblíž střední hrušky.
  24. Pečení této oblasti trvá nejdéle.
  25. V závislosti na tom, jak jsou hrušky vlhké a velké, se doba pečení může lišit.
  26. Pokud je těsto stále syrové, přikryjte okraje buchty alobalem, aby se nepřipálila, a dále pečte dalších deset minut, než znovu otestujete.
  27. Opakujte v desetiminutových krocích, dokud není buchta hotová.
  28. Pomocí převislého pečícího papíru zvedněte buchtu z pánve na chladicí rošt.
  29. Před podáváním nechte alespoň jednu hodinu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Koláč s pošírovanými hruškami ozdobená plátky mandlí, servírovaná na talířku.
www.cupcakeproject.com

A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X