Hubník

Hubník
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 10 rohlíků
  • 1 hrnek sušených hub (je možné použít také čerstvé nebo mražené)
  • 0,5 l mléka
  • 6 stroužků
  • 3 celá vejce
  • olej na vymazání pekáče
  • sůl
  • česnek
  • majoránka.

Postup receptu

  1. Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout
  2. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu
  3. Hmotu nalijeme do dobře vymazaného pekáče
  4. Výška vrstvy by měla být cca 3 cm
  5. Pečeme asi 1/2 hodiny při 200 °C v předem vyhřáté troubě
  6. Podáváme se salátem nebo okurkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X