Husí játra s vínem

Husí játra s vínem
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • Játra
  • 60 g sádlo syrového sádla
  • 30 g cibule
  • 2 lžíce červeného vína
  • 20 g másla
  • sůl

Postup receptu

  1. Játra překrojíme na silnější plátky, obalíme v hladké mouce
  2. Mouce a opečeme prudce na sádle
  3. Přidáme pokrájenou cibuli a opatrně dusíme pod pokličkou, aby cibule nezčernala
  4. Hotová játra vyndáme na teplou misku, sebereme sádlo a přidáme víno, se kterým omáčku chvilku povaříme
  5. Nakonec přidáme máslo, omáčku již s tím už nevaříme
  6. Játra přelijeme hotovou omáčkou
Komentáře
  1. Pokud si někdo potrpí na jatýrka, tak tohle je prostě bomba:)A to víno tomu dodá šmrnc:)

  2. O tom neni žádná řeč kuchříci, husí játyrka se musí dělat pomalu a z láskou a pak se jich jak píšete nemůžete nabažit:)))))))

  3. Naše babičky ho dělali ze vším co se našlo doma:ú od skořice po zavařené ovoce, rozmačkané jahody, maliny, ostružiny no rpostě všechno:) a halvně musela být pořádně rozvařená rýže.

  4. No a také snad hodně skořicového cukru a máslíčka a to je potom jízdička chu´tové buňky jsou na pochodu:)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X