Husí prsa s brusinkami

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 husí prsa,400 ml slepčího vývaru,150 g brusinek,3 lžíce balzámového octa,2 lžíce solamylu,5 lžic červeného vína,sůl,pepř,olej

Postup receptu

  1. Husí prsa nejdříve omyjeme,osušíme – kůži ponecháme
  2. Osolíme a opepříme
  3. Do pánve nalijeme trochu oleje a prsa opečeme z obou stran,opékáme 3-4 minuty
  4. Do pekáčku vložíme kůží nahoru
  5. Výpek z pánve zalijeme slepičím vývarem a povaříme asi 3 minuty
  6. Přidáme brusinky,ocet a vaříme další minutu
  7. Omáčkou zalijeme husí prsa a pečeme asi 35 minut
  8. Po upečení omáčku vlijeme do hrnce
  9. Ve víně rozmícháme solamyl,omáčku zahustíme a osolíme
Kvalitní teflonové pánve dnes nachází v kuchyních široké uplatnění. Pro jednodušší výběr doporučujeme přečíst naši recenzi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.