Husí prsa s brusinkami

Husí prsa s brusinkami
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 husí prsa
  • 400 ml slepičího vývaru
  • 150 g brusinek
  • 3 lžíce balzámového octa
  • 2 lžíce solamylu
  • 5 lžic červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup receptu

  1. Husí prsa nejdříve omyjeme, osušíme – kůži ponecháme
  2. Osolíme a opepříme
  3. Do pánve nalijeme trochu oleje a prsa opečeme z obou stran, opékáme 3-4 minuty
  4. Do pekáčku vložíme kůží nahoru
  5. Výpek z pánve zalijeme slepičím vývarem a povaříme asi 3 minuty
  6. Přidáme brusinky, ocet a vaříme další minutu
  7. Omáčkou zalijeme husí prsa a pečeme asi 35 minut
  8. Po upečení omáčku vlijeme do hrnce
  9. Ve víně rozmícháme solamyl, omáčku zahustíme a osolíme
Kvalitní teflonové pánve dnes nachází v kuchyních široké uplatnění. Pro jednodušší výběr doporučujeme přečíst naši recenzi.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X