Ingredience
- 2 husí prsa,400 ml slepčího vývaru,150 g brusinek,3 lžíce balzámového octa,2 lžíce solamylu,5 lžic červeného vína,sůl,pepř,olej
Postup receptu
- Husí prsa nejdříve omyjeme,osušíme – kůži ponecháme
- Osolíme a opepříme
- Do pánve nalijeme trochu oleje a prsa opečeme z obou stran,opékáme 3-4 minuty
- Do pekáčku vložíme kůží nahoru
- Výpek z pánve zalijeme slepičím vývarem a povaříme asi 3 minuty
- Přidáme brusinky,ocet a vaříme další minutu
- Omáčkou zalijeme husí prsa a pečeme asi 35 minut
- Po upečení omáčku vlijeme do hrnce
- Ve víně rozmícháme solamyl,omáčku zahustíme a osolíme
Kvalitní teflonové pánve dnes nachází v kuchyních široké uplatnění. Pro jednodušší výběr doporučujeme přečíst naši recenzi.