Indické rybí filé

Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce rybího filé (cca po 15 dkg)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce sekané zelené petrželky
  • 1 lžička kari koření
  • po půl lžičce mleté skořice a mletého zázvoru
  • čtvrt lžičky muškátového květu
  • sůl.

Postup receptu

  1. Maso naporcujeme, opláchneme a osolíme
  2. Česnek prolisujeme a smícháme se zázvorem
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
  4. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli, osmahneme ji, pak přidáme česnek se zázvorem, zamícháme a přidáme jemně nakrájená rajčata a sůl
  5. Opět promícháme a přidáme kari koření, muškátový květ a nasekanou petrželku, přitom stále mícháme
  6. Pak do kastrolu vložíme i rybí maso a překryjeme je směsí rajčat a koření
  7. Posypeme mletou skořicí, podlijeme asi trochou vody a deset minut dusíme
  8. Pak ryby obrátíme a dalších deset minut dusíme
  9. Příloha: dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.