Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 porce rybího filé (cca po 15 dkg)
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 3 lžíce másla
- 1 lžíce sekané zelené petrželky
- 1 lžička kari koření
- po půl lžičce mleté skořice a mletého zázvoru
- čtvrt lžičky muškátového květu
- sůl.
Postup receptu
- Maso naporcujeme, opláchneme a osolíme
- Česnek prolisujeme a smícháme se zázvorem
- Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno
- Na rozehřátém másle zpěníme cibuli, osmahneme ji, pak přidáme česnek se zázvorem, zamícháme a přidáme jemně nakrájená rajčata a sůl
- Opět promícháme a přidáme kari koření, muškátový květ a nasekanou petrželku, přitom stále mícháme
- Pak do kastrolu vložíme i rybí maso a překryjeme je směsí rajčat a koření
- Posypeme mletou skořicí, podlijeme asi trochou vody a deset minut dusíme
- Pak ryby obrátíme a dalších deset minut dusíme
- Příloha: dušená rýže