Italská pizza s tuňákem. ❤️ Budete potřebovat: 40 dkg hladké mouky, 2 dkg droždí (půl kostky), 2 lžíce mléka, 2 dl mléka, 1 dl oleje, 1 žloutek, sůl. Tuňáková náplň: 30 dkg rajčat, 15 dkg tuňáka v oleji, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, oregano, mletý pepř, sůl..
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 40 dkg hladké mouky
- 2 dkg droždí (půl kostky)
- 2 lžíce mléka
- 2 dl mléka
- 1 dl oleje
- 1 žloutek
- sůl. Tuňáková náplň: 30 dkg rajčat
- 15 dkg tuňáka v oleji
- 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
- oregano
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Mouku prosijeme do mísy (nebo na vál), uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme droždí rozpuštěné ve 2 lžících mléka, přidáme sůl, mléko, olej a žloutek
- Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme je a necháme na teplém místě zhruba 1-1,5 hodiny kynout
- Vykynuté rozválíme na prst vysoko, vložíme do olejem vymazané formy a poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, na které dáme pokrájeného tuňáka, posypeme strouhaným sýrem, okořeníme oreganem, mletým pepřem a osolíme
- Takto připravený koláč necháme ještě 15 minut kynout a pak pečeme 30 minut v horké troubě