Italská pizza s tuňákem

Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hladké mouky
  • 2 dkg droždí (půl kostky)
  • 2 lžíce mléka
  • 2 dl mléka
  • 1 dl oleje
  • 1 žloutek
  • sůl. Tuňáková náplň: 30 dkg rajčat
  • 15 dkg tuňáka v oleji
  • 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
  • oregano
  • mletý pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Mouku prosijeme do mísy (nebo na vál), uděláme v ní důlek, do kterého vlijeme droždí rozpuštěné ve 2 lžících mléka, přidáme sůl, mléko, olej a žloutek
  2. Vypracujeme vláčné těsto, přikryjeme je a necháme na teplém místě zhruba 1-1,5 hodiny kynout
  3. Vykynuté rozválíme na prst vysoko, vložíme do olejem vymazané formy a poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, na které dáme pokrájeného tuňáka, posypeme strouhaným sýrem, okořeníme oreganem, mletým pepřem a osolíme
  4. Takto připravený koláč necháme ještě 15 minut kynout a pak pečeme 30 minut v horké troubě

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.