Italská vepřová pečeně na víně

Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg libové vepřové pečeně bez kosti
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1/2 l červeného vína.

Postup receptu

  1. Osolené a opepřené vepřové maso opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji, pak přidáme rozkrájený česnek a jakmile začne růžovět, přidáme sekanou petrželku
  2. Pečeni zalijeme vínem, vložíme do trouby a za občasného obracení a polévání upečeme doměkka
  3. Příloha: jemné noky, bramborové hranolky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.