Italské masové kuličky

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg mletého masa
  • 1 vejce
  • sůl
  • mletá sladká i pálivá paprika
  • mletý pepř
  • česnek
  • 4 lžíce mléka
  • strouhanka
  • 1 lžíce sádlo syrové“>sádla
  • 20 dkg rajčat
  • 1 dl vína (nebo vývaru a to i z masoxu).

Postup receptu

  1. Mleté maso důkladně promícháme s vejcem, solí, kořením, prolisovaným česnekem a mlékem a zahustíme strouhankou
  2. Pak z něj vytvarujeme kuličky a opečeme je po obou stranách na sádle
  3. K opečeným přidáme spařená, oloupaná a na kostky nakrájená rajčata, víno nebo vývar a dusíme ještě asi 20 minut
  4. Příloha: brambory, dušená rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.