Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 vejce
- 250 g moučkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 1 skořicový cukr
- 120 g rostlinného tuku
- 350 g strouhaných jablek
- rozinky.
Postup receptu
- Nejprve utřeme žloutky s cukrem a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se skořicovým cukrem
- Potom vmícháme opatrně tuhý sníh z bílků, strouhaná jablka a nakonec rozinky
- Pak vložíme těsto do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme asi 25 minut
- Nakonec můžeme pocukrovat
a kám dám tuk?
ja hodala do babovky a zbytkem jsem vymazala nádobu…ted už jenom čekam až se mi to dilo upeče…sem hooodne zvedavá 🙂
:-))))))) tak to se povedlo!
Tuk dáte do bábovky, přesně jak píše paní.
já ho dala jak píše paní do té bábovly hned ze začátku a byla skvělá sice jsme si všichni říkali jablečná bábovla co z toho vyleze a nemůžu asi nic vytknout.
Bábovečka je opravdu dobrá:)Ty jablíčka jsou moc dobrý v těstíčku.
nebojtze se přidat více jablíček, buchta jepak taková více vláčná a mokrejší:)máme rádi víc mazlavější těsto než suché.
Babovká jse povedla je vskůtku vynikajíci
babovka se povedla , ale musela jsem pridat trochu mléka, bez toho to opravdu neslo.
babovka se povedla , ale musela jsem pridat trochu mléka, bez toho to opravdu neslo.
Dobrý den.Pokud se dobře dívám tak na obrázku není klouzek ale Křemenáč.Chtělo by to vyměnit fotku.
na fotce jsou klouzky – mladé …
Klouzek přeci nemá bílou hrubou nohu jako je na fotce.
Ano to je kremenac to neni klouzek…ten ma citronovo zlutou stopku
Ještě že tam není vyfocená mochomůrka panterová! To by bylo lidi otrávených. Jak někdo studovaný může zaměnit klouzka za křemeňák!
Na fotce jsou křemenáče, to snad pozná každý běžný houbař. Když ne podle kloboučku, tak podle nohy určitě. Mladé klouzky :-)… To je snad nějaká recese 🙂