Jablečná bábovka

Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 3 vejce
  • 250 g moučkového cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 120 g rostlinného tuku
  • 350 g strouhaných jablek
  • rozinky.

Postup receptu

  1. Nejprve utřeme žloutky s cukrem a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se skořicovým cukrem
  2. Potom vmícháme opatrně tuhý sníh z bílků, strouhaná jablka a nakonec rozinky
  3. Pak vložíme těsto do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme asi 25 minut
  4. Nakonec můžeme pocukrovat

Komentáře

  1. ja hodala do babovky a zbytkem jsem vymazala nádobu…ted už jenom čekam až se mi to dilo upeče…sem hooodne zvedavá 🙂

  2. já ho dala jak píše paní do té bábovly hned ze začátku a byla skvělá sice jsme si všichni říkali jablečná bábovla co z toho vyleze a nemůžu asi nic vytknout.

  3. nebojtze se přidat více jablíček, buchta jepak taková více vláčná a mokrejší:)máme rádi víc mazlavější těsto než suché.

  4. Dobrý den.Pokud se dobře dívám tak na obrázku není klouzek ale Křemenáč.Chtělo by to vyměnit fotku.

  5. Ještě že tam není vyfocená mochomůrka panterová! To by bylo lidi otrávených. Jak někdo studovaný může zaměnit klouzka za křemeňák!

  6. Na fotce jsou křemenáče, to snad pozná každý běžný houbař. Když ne podle kloboučku, tak podle nohy určitě. Mladé klouzky :-)… To je snad nějaká recese 🙂

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.