Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg jablek
- cukr vanilkový 3 balíky
- cukr na oslazení jak kdo máme rádi
- 2 pudinky vanilkové
- šlehačka.
Jestli máte rádi
- tak piškoty na ozdobu a jahody čerstvé.
Postup receptu
- Nejdříve musíem okrájet jablka a nakrájet na kostky, které vložíme do vody asi tak, aby byli jablka ponořené těsně nad ně voda
-
A vaříme do rozvaření, pokud se nám některékousky nechcou moc rozvařit, tak pomocí ponorného šlehače ještě rozmixujeme do haldké kaše
-
pudinky si rozmícháme v 2 dcl vody a vlijeme do jablek a ještě chvilku povaříem tak 3 minutky
-
Potom jen dosladíme podle sebe
-
Do pohárových mističek naservírujeme jablíčka a navrch piškoty a jhůdky a necháem vychladnout
-
potom už jen před jídlm zdobíme šlehačkou