Recept: Jablečný jáhlový nákyp

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 100 g jahel
  • 1/2 L mléka
  • 100 g cukru
  • 3 žloutky
  • 80 g másla
  • Ze tří vajíček uděláme tuhý sníh
  • 4 jablka
  • pár sušených švestek
  • sůl.

Postup receptu

  1. Nejprve jáhly spaříme vařící vodou a dáme do osoleného mléka a vaříme do té doby než změknou
  2. Do horké kaše zamícháme máslo
  3. Pak počkáme a do vychladlé kaše dáme žloutky a cukr
  4. Nakonec pak přidáme pomalu tuhý sníh
  5. Nákyp pak vkládáme do hodně vymaštěné formy a navrch vkládáme jablka na plátky a švestkami, které jsou před tím povařené
  6. Pečeme asi zhruba 3/4 hodiny
  7. Nakonec pocukrujeme

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 19 votes

No Comments

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *