Vynikající jablečný nákyp z jáhel

Vynikající jablečný nákyp z jáhel
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 100 g jáhel
  • 1/2 l mléka
  • 100 g cukru
  • 3 žloutky
  • 80 g másla
  • tuhý sníh ze 3 bílků
  • 4 jablka
  • pár sušených švestek
  • sůl

Postup receptu

  1. Nejprve jáhly spaříme vařící vodou a dáme do osoleného mléka a vaříme do té doby, než změknou
  2. Do horké kaše zamícháme máslo
  3. Pak počkáme a do vychladlé kaše dáme žloutky a cukr
  4. Nakonec přidáme pomalu tuhý sníh
  5. Nákyp pak vkládáme do hodně vymaštěné formy a navrch vkládáme jablka na plátky a švestkami, které jsou před tím povařené
  6. Pečeme asi zhruba 3/4 hodiny
  7. Nakonec pocukrujeme
Komentáře
  1. Jáhly jsou dobré na několi způsobů a tyto jsou delikatesní jen bych tam dal avíc skořicového cukru na konec.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X