Jablečný jáhlový nákyp

Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 100 g jahel
  • 1/2 L mléka
  • 100 g cukru
  • 3 žloutky
  • 80 g másla
  • Ze tří vajíček uděláme tuhý sníh
  • 4 jablka
  • pár sušených švestek
  • sůl.

Postup receptu

  1. Nejprve jáhly spaříme vařící vodou a dáme do osoleného mléka a vaříme do té doby než změknou
  2. Do horké kaše zamícháme máslo
  3. Pak počkáme a do vychladlé kaše dáme žloutky a cukr
  4. Nakonec pak přidáme pomalu tuhý sníh
  5. Nákyp pak vkládáme do hodně vymaštěné formy a navrch vkládáme jablka na plátky a švestkami, které jsou před tím povařené
  6. Pečeme asi zhruba 3/4 hodiny
  7. Nakonec pocukrujeme

Sdílejte svým přátelům:

4 (80%) 19 hodnocení

Komentáře

  1. Jáhly jsou dobré na několi způsobů a tyto jsou delikatesní jen bych tam dal avíc skořicového cukru na konec.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00