Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 100 g jahel
- 1/2 L mléka
- 100 g cukru
- 3 žloutky
- 80 g másla
- Ze tří vajíček uděláme tuhý sníh
- 4 jablka
- pár sušených švestek
- sůl.
Postup receptu
- Nejprve jáhly spaříme vařící vodou a dáme do osoleného mléka a vaříme do té doby než změknou
- Do horké kaše zamícháme máslo
- Pak počkáme a do vychladlé kaše dáme žloutky a cukr
- Nakonec pak přidáme pomalu tuhý sníh
- Nákyp pak vkládáme do hodně vymaštěné formy a navrch vkládáme jablka na plátky a švestkami, které jsou před tím povařené
- Pečeme asi zhruba 3/4 hodiny
- Nakonec pocukrujeme
Jáhly jsou dobré na několi způsobů a tyto jsou delikatesní jen bych tam dal avíc skořicového cukru na konec.
Ten skořicový cukýrek je v tom fakt bezvadný díky za tip!!!!!!!!!!!