Jablečný ocet

Ingredience

  • 1 kg červených (červená jsou vhodnější) jablek
  • 2 l vody
  • 5 hřebíčků.

Postup receptu

  1. Z jablek vykrájíme jádřince a nastrouháme je i se slupkami
  2. Vložíme je do 4 l nebo 5 sklenice, zalijeme studenou vodou a přidáme hřebíčky
  3. Hrdlo sklenice zakryjeme celofánem a upevníme, nejlépe gumičkou
  4. Sklenice uložíme na teplé místo a necháme 10 dní stát
  5. Denně obsah promícháme
  6. Bílá blána, která se objeví na povrchu je součástí kvašení, proto ji neodstraňujeme
  7. Po uplynutí 10 dní obsah přecedíme přes husté plátno (nebo gázu), sklenici vymyjeme a scezenou tekutinu vrátíme do sklenice
  8. Nyní necháme probíhat 20 dní další kvašení, ale nyní už nemícháme
  9. Pak znovu přecedíme a plníme do lahví nebo sklenic

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.