Připravte si doma tento ocet z jablek podle našeho receptu

Připravte si doma tento ocet z jablek podle našeho receptu

Ingredience

  • 1 kg červených (červená jsou vhodnější) jablek
  • 2 l vody
  • 5 hřebíčků

Postup receptu

  1. Z jablek vykrájíme jádřince a nastrouháme je i se slupkami
  2. Vložíme je do 5 sklenic, zalijeme studenou vodou a přidáme hřebíčky
  3. Hrdlo sklenice zakryjeme celofánem a upevníme, nejlépe gumičkou
  4. Sklenice uložíme na teplé místo a necháme 10 dní stát
  5. Denně obsah promícháme
  6. Bílá blána, která se objeví na povrchu je součástí kvašení, proto ji neodstraňujeme
  7. Po uplynutí 10 dní obsah přecedíme přes husté plátno (nebo gázu), sklenice vymyjeme a scezenou tekutinu vrátíme do sklenice
  8. Nyní necháme probíhat 20 dní další kvašení, ale nyní už nemícháme
  9. Pak znovu přecedíme a plníme do lahví nebo sklenic

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X