Jablkové čatní s česnekem

Jablkové čatní s česnekem

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce chilli koření nebo pálivé papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • čtvrt lžičky kari koření
  • 1 lžíce soli
  • 20-25 dkg krupicového cukru
  • 3 lžíce rozinek
  • 1 dl octa.

Postup receptu

  1. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na menší kostky
  2. cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
  3. Jablka, cibuli, prolisovaný česnek a koření včetně soli dusíme zvolna při velmi mírné teplotě
  4. Jakmile začne směs houstnout přidáme, cukr, ocet a rozinky a vaříme do rozpuštění cukru
  5. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti jablek
  6. Ještě horkou směs plníme do skleniček, které zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout nebo sterilujeme 15 minut při teplotě 85°C

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X