Ingredience
- 1 kg jablek
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíce chilli koření nebo pálivé papriky
- 1 lžička mletého zázvoru
- čtvrt lžičky kari koření
- 1 lžíce soli
- 20-25 dkg krupicového cukru
- 3 lžíce rozinek
- 1 dl octa.
Postup receptu
- Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme je na menší kostky
- cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
- Jablka, cibuli, prolisovaný česnek a koření včetně soli dusíme zvolna při velmi mírné teplotě
- Jakmile začne směs houstnout přidáme, cukr, ocet a rozinky a vaříme do rozpuštění cukru
- Množství cukru přizpůsobíme kyselosti jablek
- Ještě horkou směs plníme do skleniček, které zavíčkované obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout nebo sterilujeme 15 minut při teplotě 85°C