Tradiční knedlíky s jablky

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3

Ingredience

  • 50 dkg jablek
  • 16 dkg hrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli.

Postup receptu

  1. Jablka okrájíme, nastrouháme, smícháme s moukou a necháme 2 hodiny odpočinout
  2. Pak mírně osolíme, přidáme vejce, zamícháme a uděláme asi 16 kulatých knedlíků
  3. Vaříme v osolené vodě cca 10 minut
  4. Po vyjmutí každý knedlík roztrhneme, posypeme tvarohem, poprášíme cukrem a polijeme rozpuštěným máslem

Komentáře

  1. Take dělám jsou super,Nedávám vejce. Sypu opraženou strouhankou smichanou s cukrem a polévám maslem. Výborná mnamka. Marcela

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.