Jablkový koláč

Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky,1 kypřící prášek do pečiva,špetka soli,4 dkg cukru,1 žloutek,nastrouhaná kůra z 1 citrónu,8 dkg másla,1/2 kg jablek ,3 lžičky skořicového curku

Postup receptu

  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem,přidáme cukr,žloutek,sůl,citrónovou kůru,tuk a vypracujeme těsto
  2. Uložíme na 1/2 hodiny do chladničky
  3. Těsto rozdělíme na 2 díly a oba vyválíme na stejně velkou placku ( velikost odpovídá plechu )
  4. Plech vymažeme,vysypeme hrubou moukou a jeden plát na něj opatrně přeneseme
  5. Jablka oloupeme,nastrouháme,smícháme se skořicí a nasypeme na plát
  6. Druhým plátem jablka překryjeme
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C přibližně 25 minut
  8. Hotové můžeme posypat moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.