Uzené maso na zelí doplněné o jáhly

Uzené maso na zelí doplněné o jáhly
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 mléka
  • 30 g másla
  • 350 g zelí
  • kousek uzeného masa
  • 30 g másla

Postup receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme na máslo podusit
  2. Mezitím si nakrájíme cibulku a na ní osmahneme uzené nakrájené na kostičky
  3. Zelí samozřejmě dusíme do měkka
  4. Jáhly uvaříme v osoleném mléce, a když jsou měkké, procedíme a vmícháme je mezi hotové zelí a nakonec vmícháme i uzené na cibulce
  5. Ještě než to dáme do trouby zapéci, tak trošku opepříme, případně osolíme
Komentáře
  1. Naše rodinka tam dáva na pozbuzení chuťových buňek osmahlou cibulku je to opravdu chutnější a trošku to promastí.

  2. Moje babička tam dává vždycky smaženou cibulku je to takové chutnější bez toho jsme to taky už jedla, ale je to takové jalové.

  3. Hodně lidí česnek nemůže skrz žaludek, ale jinak jsme to zkusily s ním a je fakt dobrej k těm jáhlům pěkně to dochutí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X