Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g jáhel
- sůl
- pepř
- 1/2 mléka
- 30 g másla
- 350 g zelí
- kousek uzeného masa
- 30 g másla.
Postup receptu
- Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a dáme na máslo podusit
- Mezitím si nakrájíme cibulku a na ni osmahneme uzené nakrájené na kostičky
- Zelí samozřejmně dusíme do měkka
- Jáhly uvaříme v osoleném mléce a až jsou měkké procedíme a vmícháme je mezi hotové zelí a nakonec vmícháme i uzené na cibulce
- Ještě než to dáme do trouby zapéci, tak je trošku opepříme a kdyžtak aji osolíme
Naše rodinka tam dáva na pozbuzení chuťových buňek osmahlou cibulku je to opravdu chutnější a trošku to promastí.
Ahoj Magdo, já tam zase dávám majoránku pěkně to provoní.
Moje babička tam dává vždycky smaženou cibulku je to takové chutnější bez toho jsme to taky už jedla, ale je to takové jalové.
U nás zase vede troška namačkaného česneku a je to hned mňamka.
Hodně lidí česnek nemůže skrz žaludek, ale jinak jsme to zkusily s ním a je fakt dobrej k těm jáhlům pěkně to dochutí.
česnek ničemu nevadí kor v takovém jídle?