Jahodová bublanina čokoládová

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 8 žloutků
  • 10 dkg cukru do těsta ke žloutků
  • 8 dkg cukru do bílkového sněhu
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg strouhaných piškotů
  • 6 dkg strouhané čokolády
  • 6 dkg strouhaných oloupaných mandlí
  • 2 lžíce rumu.

Postup receptu

  1. Ušleháme do pěny žloutky s cukrem, do kterého jsme přimíchali vanilkový cukr
  2. Vmícháme strouhané piškoty, strouhanou čokoládu , nastrouhané mandle a 2 lžíce rumu
  3. Lehce zapracujeme ušlehaný sníh z 8 bílků a 8 dkg krupicového cukru
  4. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, poklademe jahodami a upečeme
  5. Pozn: Tato bublanina je velmi jemná, Krájíme ji na kostky, řezy nebo trojúhelníky (větší čtverec překrojíme napůl)
  6. Můžeme dozdobit šlehačkou a celou pěknou jahodou, kterou jsme si odložili na ozdobu
  7. Takto upravená bublanina může sloužit jako slavnostní moučník

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.