Jahodová pěna

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg jahod
  • 2 jahodové pudinkové prášky
  • 1 l mléka
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 šlehačka.

Postup receptu

  1. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink a necháme ho vychladnout
  2. Jahody očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, část si ponecháme na zdobení
  3. Zchladlý pudink našleháme se zakysanou smetanou (nejlépe ručním šlehačem) a 30 dkg jahod smíchanými s cukrem
  4. Necháme vychladit
  5. Vychlazenou pěnu rozdělíme do pohárů nebo misek a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a zbylými jahodami

Sdílejte svým přátelům:

5 (100%) 17 hodnocení

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

10:00