Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 šálek rýže
  • 2 šálky mléka
  • 25 dkg zmrazených nebo čerstvých jahod nebo jahodového protlaku
  • cukr
  • 1/4 l smetany
  • špetka soli.

Postup receptu

  1. Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži zavaříme do horkého mléka, přidáme špetku soli a uvaříme ji doměkka
  2. Jahody nakrájíme nebo prolisujeme, osladíme a vmícháme do uvařené rýže
  3. Podáváme teplé s kopečkem mírně oslazené ušlehané šlehačky a ozdobené jahodami, které jsme si pro tento účel odložili
  4. Nebo směs necháme vychladnout, pak vmícháme polovinu smetany a necháme ztuhnout v miskách a podáváme jako dezert
  5. Také zdobíme ušlehanou smetanou, můžeme posypat strouhanou čokoládou nebo Grankem
  6. Obměny: místo jahod můžeme použít meruňky, broskve nebo jejich protlaky

Sdílejte svým přátelům

4 (80%) 5 votes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *