Nejlepší osvěžení s našimi recepty na zmrzlinu z jahod! Udělejte si doma tuto pochoutku ještě dnes

Léto bez studeného osvěžení není léto, proto si musíte připravit naše recepty na jahodovou zmrzlinu.

Jemné lehké osvěžení, ke kterému potřebujete jen pár ingrediencí!

Osvěžte se a pochutnejte si s námi.

Domácí jahodová zmrzlina

Zmrzlina z jahod je jednou z nejoblíbenějších příchutí! Připravte si naší domácí variantu, která je krémová, lahodná a vyrobená z čerstvých ingrediencí. Stejně tak jako tyto domácí nanuky nejrůznějších chutí. A také se můžete osvěžit lehkými domácími limonádami.

Co budeme potřebovat

  • 300 g jahod (oloupaných a nakrájených na kostičky)
  • 2 lžíce medu
  • 40 g krystalového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 250 ml husté smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Ve velké míse smíchejte jahody, med, cukr a citronovou šťávu. Nechte uležet 15-20 minut, dokud jahody nepustí šťávu.
  • Směs rozmačkejte šťouchadlem na brambory, dokud nezůstanou žádné velké kousky jahod.
  • K jahodám přimícháme hustou smetanu a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud se nespojí.
  • Nalijte směs do vzduchotěsné nádoby na 3–4 hodiny, aby mírně zhoustla.
  • Pro dosažení nejlepších výsledků nechte zmrzlinu před podáváním asi 5-10 minut odležet při pokojové teplotě, aby změkla.

Nebo nalijte směs do vašeho zmrzlinovače a postupujte podle pokynů výrobce. V těchto výrobnících zmrzliny, které jsme pro vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minut. Tak si jí připravte i vy!

Bílá mistička naplněná krémovou zmrzlinou z ovoce.
Zdroj: recipetineats.com

Zmrzlina z čerstvých jahod

Použijte sladké sezónní jahody, k výrobě tohoto báječného recepty na jahodovou zmrzlinu. Skvěle chutná samostatně nebo jako příloha k letním dezertům, jako je tento křehký jablečný závin.

Co budeme potřebovat

  • 400 g jahod
  • 1-2 lžičky citronové šťávy
  • 600 ml husté smetany
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 150 g bílého moučkového cukru
  • 5 žloutků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Vložte jahody do kuchyňského robotu nebo mixéru.
  • Prošlehejte na kaši, poté přidejte citronovou šťávu podle chuti – pokud jsou jahody dost kyselé, budete potřebovat jen trochu.
  • Smetanu a mléko zahřejte na pánvi, dokud se nevaří.
  • Cukr a žloutky šlehejte v míse do světle žluté barvy.
  • Horkou smetanovou směs pomalu nalijte do vajec a šlehejte.
  • Po úplném zapracování sceďte přes sítko zpět do pánve.
  • Jemně vařte na mírné teplotě, dokud směs mírně nezhoustne. Dávejte pozor, abyste ji nepřevařili.
  • Přendejte do misky. Přikryjte a ochlaďte při pokojové teplotě na 10 minut, poté na 1 hodinu dejte do lednice.
  • Jahodové pyré a vanilku vmíchejte do studeného pudinku z lednice. Ochutnejte a dochuťte.
  • Zmrzlinu zmrazte ve zmrzlinovači nebo nádobě v mrazáku.

Pokud nemáte výrobník zmrzliny, zmrazte na 4 hodiny, každou hodinu důkladně prošlehejte nebo rozmixujte v kuchyňském robotu, abyste odstranili ledové krystalky.
V mrazáku vydrží až dva měsíce.

Kornout naplněný třemi kopečky růžové zmrzliny.
Zdroj: healthyhappylife.com

Zmrzlina ze zmražených jahod

Tato ovocná zmrzlina je rychlá, ale ani trochu nepostrádá kvalitu. Je to snadný 5minutový recept, kterým okouzlíte hosty, aniž byste k tomu potřebovali výrobník zmrzliny. Nakonec si také můžete připravit jeden z těchto dokonalých receptů na domácí zmrzliny různých druhů!

Co budeme potřebovat

  • 250 g mražených nakrájených jahod
  • 60 g cukru
  • 160 ml husté smetany

Postup

  • Smíchejte mražené jahody a cukr v kuchyňském robotu nebo mixéru. Zpracovávejte, dokud nejsou jahody nakrájené nahrubo.
  • Se zapnutým mixérem pomalu do něj nalévejte hustou smetanu, dokud se nezapracuje.
  • Uchovávejte v mrazáku po dobu až 1 týdne.
Sklenička naplněná lahodnou a krémovou zmrzlinou ozdobená malými kousky jahod.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Proč jíst jahody?

Jahoda je jedním z nejoblíbenějších bobulovin na světě. Existuje více než 10 druhů, které se liší chutí, velikostí a strukturou, přesto mají všechny stejnou charakteristický tvar a červenou dužinu.

Zjistěte více o některých z jejich zdravotních benefitů.

  1. Může podporovat zdraví srdce
    Jahody jsou bohaté na barevné pigmenty, které mají ochranný účinek – předpokládá se, že tyto antokyanidiny mají řadu potenciálních zdravotních výhod, včetně prevence zánětů a srdečních chorob.
  2. Může regulovat hladinu cukru v krvi
    Zdá se, že konzumace jahod zpomaluje naše trávení glukózy a zmírňuje používání inzulínu, zvláště když je jíme s jídlem s vysokým obsahem sacharidů.
  3. Mohou být užitečné pro ty, kteří mají diabetes 2. typu
    Jahody obsahují ochranné rostlinné sloučeniny zvané polyfenoly, z nichž dva – kyselina ellagová a ellagitaniny – se ukázaly jako slibné při zvládání některých stavů diabetu 2. typu.
  4. Mohou pomoci při regulaci hmotnosti
    Jahody mají nízký glykemický index a jako takové pomáhají mírnit uvolňování cukru v krvi. Studie naznačují, že strava s dostatkem potravin s nízkým indexem může být prospěšná pro regulaci hmotnosti a pro snížení výskytu onemocnění souvisejících s obezitou.

Jsou jahody bezpečné pro všechny?

Pokud máte alergii na pyl břízy nebo jablka, je pravděpodobnější, že se u vás rozvine sekundární potravinová alergie na jahody. Jahody spolu s ovocem včetně jablek, broskví, avokáda a borůvek obsahují přírodní chemikálie zvané salicyláty. Někteří lidé jsou citliví na tyto sloučeniny a mohou zaznamenat alergickou reakci včetně kožní vyrážky a otoku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X