Jahodové knedlíky

Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg hrubé mouky
  • 15 dkg měkkého tvarohu
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 2-2,5 dl mléka
  • sůl.

Postup receptu

  1. Vejce utřeme s máslem a tvarohem
  2. Pak střídavě přidáváme mouku a mléko a osolíme
  3. Vypracujeme těsto, rozválíme je na 5 mm silný plát a nakrájíme na čtverečky
  4. Do každého zabalíme jahodu, kterou můžeme obalit v moučkovém cukru
  5. Knedlíky uvaříme ve vroucí, mírně osolené vodě
  6. Doba varu asi 7 minut od doby, kdy vyplavou
  7. Podáváme posypané cukrem nebo polité jahodovým jogurtem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.