Jahodové koláčky

Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • těsto:
    1hera
    4vaječné žloutky
    1va ilkový cukr
    500ghladké mouky
    citronová kůra
    šťáva z 1/2 citronu
    Náplň:
    500ml mléka
    1vanylkový pudink
    3lžíce vanilkového cukru
    500g jahod

Postup receptu

  1. Na vále smícháme všechny suroviny a vypracujeme hladké těsto
  2. Hotové necháme do druhého dne odležet v lednici
  3. Druhý den těsto na pomoučeném vále rozválíme na placky silné asi 1cm
  4. Vložíme je do vymazaných forem a dobře rozprostřeme
  5. Koláčky pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 20 minut
  6. Po upečení je opatrně vyklopíme z forem a necháme je vystydnout
  7. Z mléka,pudinkového prášku a cukru Podle návodu uvaříme pudink a ještě teplý ho nalijeme na koláčky
  8. Když vystydne,dozdobíme koláčky čerstvými jahodamy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.