Jahodové kostky

Jahodové kostky
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • Piškotový korpus: 3 vejce
  • 3 lžíce horké vody
  • 18 dkg cukru
  • 18 dkg polohrubé mouky. Jahodový krém: 50 dkg jahod
  • 1 vanilkový pudink
  • půl kostky másla
  • půl kostky rostlinného tuku nebo půl balíčku tvarohu (ne z vaničky)
  • 20 dkg moučkového cukru.

Postup receptu

  1. Z uvedených surovin upečeme piškotový korpus na menším plechu a necháme jej vychladnout
  2. Jahody rozmixujeme, rozmícháme v nich vanilkový pudink a uvaříme jako pudink
  3. Vyšleháme máslo a tuk nebo tvaroh s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychladlou jahodovou směs
  4. (Máslo, tuk i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil)
  5. Piškot překrojíme příčně napůl
  6. Navršíme asi dvě třetiny jahodového krému, přiložíme odkrojený díl a nahoru rozetřeme zbytek krému
  7. Necháme trochu ztuhnout a krájíme na kostky
  8. Zdobíme šlehačkou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X