Jahodové řezy se šlehačkou

Jahodové řezy se šlehačkou
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 vejce
  • 18 dkg moučkového cukru
  • 15 dkg hrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 40-50 dkg jahod.

Na ozdobu

  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 ztužovač
  • 8 dkg čokolády.

Postup receptu

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, pak přidáváme postupně mouku a rozpuštěné vychladlé máslo
  2. Do hustě utřené pěny vmícháme tuhý sníh z bílků
  3. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem a na těsto rozložíme očištěné jahody
  4. Upečeme při střední teplotě, necháme vychladnout Pak na moučník navršíme šlehačku ušlehanou se ztužovačem a hustě ji posypeme strouhanou čokoládou
  5. Krájíme na kostky nebo řezy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X