Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Těsto: 5 vajec
- 20 dkg hladké mouky
- 18 dkg cukru krupice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 5 lžic oleje. Pudink: 1 l mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku
- 5 lžic cukru. Želé: 2 sáčky červeného dortového želé
- 5 lžic cukru
- jahody.
Postup receptu
- Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, zašleháme olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
- Nalijeme na plech vyložený papírem na pečení, upečeme dorůžova a necháme vychladnout
- Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink a ještě horký pudink nalijeme na vychladlý korpus
- Na pudink narovnáme očištěné a opláchnuté jahody
- Želé připravíme podle návodu a mírně zchladlé jej rozlijeme na jahody
- Řezy necháme v chladničce alespoň 2-3 hodiny tuhnout