Extra dobrý a lehký jahodový dort s krémem

Extra dobrý a lehký jahodový dort s krémem
Doba přípravy: 70 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 12 dkg hladké mouky
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžíce Solamylu
  • 4 lžíce horké vody
  • 1–2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Krém:

  • 15 dkg jahod
  • 1/4 l kysané smetany (můžeme nahradit bílým jogurtem)
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1/4 l smetany ke šlehání

Postup receptu

  1. Vejce s horkou vodou vyšleháme do hustší pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr a dále šleháme do hustého krému
  2. Smícháme sypké přísady a lehce je vmícháme do ušlehaných vajec
  3. Směs upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě
  4. Vychladlý korpus 2x rozkrojíme a potřeme jahodovým krémem
  5. Krémem natřeme také vršek dortu a po obvodu nastříkáme šlehačkou pusinky
  6. Zdobíme půlenými jahodami, kakaem, lupínky mandlí
  7. Krém: rozmixujeme oprané a okapané jahody, smícháme je se zakysanou smetanou oslazenou moučkovým cukrem
  8. Po lžících vmícháme do 1/4 l ušlehané šlehačky

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.

X