Jahodový dort

Jahodový dort

Ingredience

  • 12 dkg hladké mouky
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 2 lžíce solamylu
  • 4 lžíce horké vody
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky prášku do pečiva. Krém: 15 dkg jahod
  • 1/4 l kysané smetany(můžeme nahradit bílým jogurtem)
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 1/4 l smetany ke šlehání.

Postup receptu

  1. Vejce s horkou vodou vyšleháme do hustší pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr a dále šleháme do hustého krému
  2. Smícháme sypké přísady a lehce je vmícháme do ušlehaných vajec
  3. Směs upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě
  4. Vychladlý korpus 2x rozkrojíme a potřeme jahodovým krémem
  5. Krémem natřeme také vršek dortu a po obvodu nastříkáme šlehačkou pusinky
  6. Zdobíme půlenými jahodami, kakaem, lupínky mandlí
  7. Krém: Rozmixujeme oprané a okapané jahody, smícháme je se zakysanou smetanou oslazenou moučkovým cukrem
  8. Po lžících vmícháme do 1/4 l ušlehané šlehačky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.

X