Jahodový dort se zakysanou smetanou

Ingredience

  • 1 balíček piškotů
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 50 dkg jahod.

Postup receptu

  1. Šlehačku ušleháme se ztužovačem a zlehka do vmícháme zakysané smetany
  2. Na dno mísy nebo dortové formy narovnáme polovinu piškotů, na ně navrstvíme polovinu krému, na krém narovnáme většinu jahod, na ně dáme opět piškoty a zbytek krému
  3. Povrch ozdobíme zbylými jahodami a necháme v ledničce asi dvě hodiny tuhnout
  4. Porce můžeme při podávání zdobit šlehačkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.